Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: FESTIVAL, Impressies van Oerol, OEROL

14 Juni 2014

Wadland: kwelderen als kunst

De Passage Wadland De Passage
Door Youetta Visser met foto's van Mieke Kreunen

Op de Noordsvaarder is de indrukwekkende opstelling van Wadland verrezen, een samenwerking van Oerol en SLeM. Onder de bezielende leiding van Machiel Spaan en Bruno Doedens is in de vorm van de lijnen op het Mondriaanschilderij 'Pier en Oceaan'  een experimenteel landaanwinningproject op het strand neergezet. Met twinkelende ogen laat Doedens een korte filmimpressie zien bij de opening van Oerol 2014 : "Het opkomend tij loopt niet zoals gebruikelijk recht tussen de van wilgentenen geknoopte afrasteringen, maar vindt meanderend zijn weg met achterlating van slib en zand." 'De Passage' vormt een passende entree met zijn erebogen van staal en de soundscape van Paul Cupido. Terwijl de in het zand geschreven dichtregels over het getij weggevaagd worden door het zeewater, tracht Cupido het getij in geluid te vangen. Bruno Doedens overhandigt vers van de pers het eerste boekje over de ontstaansgeschiedenis van Wadland en de bijbehorende verzameling dichtregels aan organisatoren Joop Mulder en Marelie van Rongen.

Wadland Wadland Wadland

Wadland vormt een perfect voorbeeld van de schoonheid van een samenwerking tussen kunst en wetenschap.  Als bezoeker kun je uren dwalen tussen de fotogenieke afrasteringen op het strand. Je ziet de eerste kleine groene plantjes zich vastklampen aan de rasters bij eb, hoort het tij kabbelend opkomen en voelt de wind over het water dat bij vloed het hele project overspoelt. De meeste mensen nemen zich na een eerste kennismaking met Wadland voor om vaker, bij ander getij en licht, terug te keren. De vele bewegingen die het publiek zo in hun ban houden, worden ondertussen nauwgezet gemonitord door een groep jonge wetenschappers en landschapsontwikkelaars. Zij zijn vanaf het begin betrokken en bouwden mee; in de toekomst zullen zij zijn immers het Wad beheren.  Doedens: Deze week is het ook nog volle maan, dus het water staat hoger. Ook daarmee houden we rekening."

Wadland vormt met zijn 100 bij 100 meter de opmaat voor een groter landaanwinningproject in de Strieperpolder, de plek waar nu bij opkomend tij de lepelaars fourageren aan het Wad. Daar wordt een 5 hectare groot proefveld, nog steeds in de vorm van het Mondriaanschilderij gebouwd, dat in de loop van vele jaren zal uitgroeien tot 90 hectare land. Dit project vormt op zijn beurt de opmaat voor meerdere culturele landschapsprojecten waarbij Oerol samenwerkt met Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018.

Wadland Wadland Wadland

Deze week kan iedereen verdwalen tussen de Mondriaanstrepen op het strand. Op zaterdag de 21ste, de langste dag van het jaar, is iedereen gekleed in rode, gele of blauwe kleding welkom om het schilderij tot leven te wekken; om 10 uur 21 precies wordt van bovenaf een foto genomen. Kwelderen als kunst. Wat is het een weldaad om in zo'n bezielde omgeving te vertoeven.  

Oerol | SLeM


Gebruikte Tags: , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.