Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: FESTIVAL, Impressies van Oerol, OEROL

12 Juni 2014

Oerol blog 2: Stilte voor de storm

Oerol Oerol Oerol
Tekst en beeld: Jeroen Pater


Nog een dag voor Oerol. Ik vind dit altijd een fijn moment. Alles gaat nog plaatsvinden, het staat in de steigers. Nog niet zoveel mongolen op de fiets. Nog niet alle bordjes geplaatst en podia gebouwd. Dat gevoel van wat gaat komen is een hele fijne. Vele male prettiger dan het afsluitende feest, het einde van de zomer of de laatste pagina van een goed boek. Ik leef al minstens drie maanden toe naar aankomende vrijdag. Het uitkijken naar een feest is een feest op zich.

Ik kijk uit naar Afslag Eindhoven met de voorstelling 'Reis naar het einde van de nacht'. Ik heb de voorstelling gekozen vanwege de titel. Jim Morrison was geïnspireerd door het boek en ik vind alles wat 'The Doors' doen klakkeloos goed. Oorlog verandert wat je ooit vanzelfsprekend vond en wijzigt je mens- en wereldbeeld rigoureus. Die niet vanzelfsprekendheid van vrijheid en veiligheid spreekt mij aan. Dat was ook te zien in de voorstelling Guernica van een paar jaar geleden waar een groep mensen de laatste nacht beleeft voor een geplande aanslag tijdens de Spaanse burgeroorlog.

Meestal kiest Sasja de voorstellingen en laat ik mij verrassen. Eerlijk gezegd heb ik niet het geduld om het programmaboekje te lezen. Ik koop ook echt de playboy voor de plaatjes. Ik word ook nooit echt wijs uit het Oerol boekje. Ik laat mij wel leiden door mensen die het wel snappen. Want slimme mensen delen graag hun kennis. Mensen weten alles vaak ook beter en die mensen vind ik leuk. Met name als het toch niet klopt.

Zoals bij de presentatie van het songfestival nummer van Waylon en Ilse in DWDD. Ze presenteerden hun nieuwe liedje en er waren maar weinig mensen enthousiast. Nou ja, iedereen vond het kut en niemand had gedacht dat ze ook maar een beetje kans maakten. Uiteindelijk werden ze bijna eerste en volgens de meeste mensen onterecht tweede. Het gaat toch om het liedje en niet het statement van een gender-uitgedaagde. Wat zijn wij goed in vinden wat goed en slecht is. Toen ze kanshebber werden waren we wel zo sportief om ze met zijn allen alsnog massaal te steunen. Ik verwacht bij het Nederlands elftal niet anders. We verwachten er niets van en dus zal het wel goed gaan. Aankomende vrijdag spelen we de eerste wedstrijd tegen Spanje die we met 3-1 gaan verliezen. Daarna komt het vast goed.

Ik kijk uit naar morgen. Tien dagen lang een compleet lege agenda en daarna heel veel foto's op Instagram. Het vliegt zo voorbij. Maar onze eerste dagen hier zijn al hoopvol. We hebben vrienden gemaakt met een Duits stel. We zijn al 1,5 literfles Jutter en 5 flessen wijn verder. We hebben bij Storm (restaurant in West) gegeten en dat is een aanrader want die serveren ook nog maaltijden na 22 uur. De zon schijnt al vier dagen volop en voor Terschellingse begrippen staat er verdomd weinig wind.

Jeroen Pater is stand-up comedian en mede-oprichter van het Comedyhuis, een Utrechts comedy collectief dat jaarlijks het Utrecht International Comedy Festival organiseert. Hij speelt zelf meer dan 150 voorstellingen per jaar. Samen met zijn vriendin Sasja Bork runt hij de Pop-Up-Galerie voor kunst en komedie. Hij gaat dit jaar voor de 10de keer naar Oerol. Je kunt hem de komende dagen op Cultuurpodiumonline volgen via zijn blog.

Instagram van Jeroen Pater


Gebruikte Tags: , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.