Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • Del.icio.us
  • Digg
  • Google
  • Technorati
  • eKudos
  • Facebook
  • Blogmarks
  • Furl
  • Live
  • NuJIJ
  • Slashdot

Onderwerp: Impressies van Oerol, Geluiden van Oerol, FESTIVAL

11 Juni 2014

Oerol blog 1: Boat Trippin

Oerol Oerol Oerol
Tekst en beeld: Jeroen Pater

We rijden om 12 uur weg uit Utrecht. Ik heb de Red Hot Chili Peppers aan gezet en ik weet dat na ongeveer een uur rijden mijn favoriete nummer van het album Californication klinkt. Nummer 15: Road Trippin. Ik draaide het album grijs in de zomer van 2001 toen ik in mijn eerste auto naar Italie reed. Om in de mood te komen voor vrijheid en avontuur is er geen ander album dat mij beter in de stemming brengt. O ja en het nummer 'on the road again' van Willie Nelson. Maar dan wel de grappige versie uit Shrek met de stem van Eddie Murphy. Oerol begint pas aanstaande vrijdag, de dag dat het Nederlands elftal Spanje verslaat met 2-1. We hebben de afspraak gemaakt dat we niet gaan kijken zolang we op het eiland zijn.
Op het eiland gelden andere regels dan op het vaste land. Andere regels kwa eten, slapen, drinken, feesten en andere regels aangaande dingen die te maken hebben met de realiteit. We kijken geen tv dus geen voetbal. Er komen elke jaar nieuwe, steeds moeilijkere regels bij. Zo hebben we dit jaar besloten dat het verboden is om facebook te checken. Elke overtreding wordt afgestraft met het maken van een maaltijd voor de ander inclusief de afwas.

We zijn te vroeg bij de boot, minstens een uur. Dat is ook wel eens anders geweest. De laatste keer dat we op de eerste Oerol dag, vrijdag met de boot gingen is al weer 9 jaar geleden. Toen kon je nog geen tickets reserveren maar moest je in de vertrekhal urenlang in de mensenmassa gaan staan. Daar zag je het ware gezicht van het vaste land. Mensen in paniek, bang dat ze de laatste boot zouden missen, mensen die boos werden en anderen omver liepen. Mensen die schreeuwden: "dit is toch geen Oerol", "dit is toch geen Oerol" en op iemand gingen zitten. Mensen die elkaar aan de benen naar buiten trokken en ritmische diabolische lachgeluiden maakten. Die chaos vonden we niets en die heb je niet op maandag voor Oerol. Op maandag zie je schoolklasjes met schattige kinderen van de boot komen. Mensen die lachen en vriendelijk naar elkaar knikken. Mensen die zo aan Oerol mee zouden kunnen doen.

We nemen altijd de langzame boot. Dat klinkt heel spiritueel verantwoord, maar het is het resultaat van gemakzucht, want we gaan ook al 8 jaar met het auto op de boot. De fietsen achterin, te veel kleren en spullen mee want we staan niet op de camping. Oh, zegt ie dat ie liever niet op de camping staat. Dat zeg ik. Ik heb liever een eigen douche en wil graag wakker worden wanneer ik wil. Ik weet het: niet des Oerols. Maar ik ga voornamelijk voor mijn eigen genot en beleving. Niet die van bergschoen Barbara van: "Ik snurk alleen als ik heel veel drink." 

De vaart van twee uur doet mij goed. Ik word al wat rustiger. De Wifi-connectie op de boot is kut. Dat vinden we jammer, het laatste restje vasteland. Hoe zwakker de connectie wordt hoe sneller we de Jutters bestellen en als we na twee uur drinken, over het dek lopen, drinken, foto's maken van de boten, drinken, de meeuwen voeren, drinken, gemaand worden om naar de auto te lopen maken we ruzie over wie nu had beloofd de auto van de boot te rijden. Want anders had ik niet gedronken. Uiteindelijk heeft dat jongetje van 14 jaar geleden het gedaan die in zijn eerste auto naar Italie reed. 
 
Jeroen Pater is stand-up comedian en mede-oprichter van het Comedyhuis, een Utrechts comedy collectief dat jaarlijks het Utrecht International Comedy Festival organiseert. Hij speelt zelf meer dan 150 voorstellingen per jaar. Samen met zijn vriendin Sasja Bork runt hij de Pop-Up-Galerie voor kunst en komedie. Hij gaat dit jaar voor de 10de keer naar Oerol. Je kunt hem de komende dagen op Cultuurpodiumonline volgen via zijn blog.
 
Instagram van Jeroen Pater

Gebruikte Tags: , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.