Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: LOCATIETHEATER, Impressies van Oerol, OEROL

23 Juni 2012

Wasteland van Alexandra Broeder

Wasteland Wasteland Wasteland
Door Mieke Kreunen met foto's van Kamerich-Budwilowitz

Als je in de bus stapt op de ET-10 in Midsland Noord tijdens Oerol 2012 dan loop je risico's. Risico om 'ontvoerd' te worden. Dat overkwam een groot aantal mensen afgelopen week. Eenmaal in de bus lijkt alles redelijk normaal behalve dan dat er een kind voorin zit dat de buschauffeur commandeert waar hij moet gaan. De bus rijdt een stuk over het eiland en van tijd tot tijd stopt hij, stapt er een ander kind in dat met doordringende blik rondkijkt in de bus en weer uitstapt om een kilometer verderop weer in te stappen, waarna zich het tafereel herhaalt. Dat kind lijkt overal tegelijk te zijn met haar doordringende ogen...

Hoe zou jij het vinden als je horloge werd afgepakt? Hoe zou je het vinden als je je mobiel moest inleveren? Of je tas met al je geld en persoonlijke eigendommen? Je jas, die je beschermt tegen de koude wind? De passagiers van de bus maken dat allemaal mee. En dat komt dichtbij!

Bestemming van de bus is het Hoornse Bos waar de bus tussen de bomen verdwijnt en uiteindelijk stopt. De deuren gaan open en de chauffeur pakt zijn jas en gaat er vandoor. Vanaf dat moment zijn de passagiers overgeleverd aan de kinderen, die met een hele groep blijken te zijn.

Wasteland Wasteland Wasteland

"Ga hand in hand lopen met iemand die je niet kent", luidt de instructie en als je je er niet aan houdt krijg je een bestraffende blik of wordt jouw hand weer terug gelegd in die van je 'partner'. Met zachte maar besliste dwang wordt er macht over je uitgeoefend en dat is een onheilspellend gevoel. Overal duiken kinderen. Je krijgt opdrachten, moet lopen, hand in hand en twee aan twee. Soms wordt er in je oor gefluisterd dat het allemaal wel goed komt. Er worden tranen met tuiten gehuild en soms ook geglimlacht. Maar spannend is het.

Het is een surrealistische thriller waar je als toeschouwer van deze voorstelling in terecht komt. Vervreemdend ervaringstheater met een groep fantastisch acterende Terschellinger kinderen in de hoofdrol. Als het voorbij is en we terug kunnen lopen naar de bus zijn sommigen niet helemaal aan hun net herwonnen vrijheid gewend en lopen nog steeds hand in hand.

In de bus terug gaat het vooral over die twee mensen die uit de groep werden gehaald en tussen de bomen verdwenen. Waar zijn ze gebleven? We hebben ze nooit meer terug gezien...

Oerol | Alexandra Broeder


In het dreigende WasteLand (2007) droppen stille kinderen tussen zeven en elf jaar een groep volwassenen in het Terschellinger bos.  Zwijgend ontrolt zich een spannende thriller.


Gebruikte Tags: ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.