Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: Impressies van Oerol, OEROL

16 Juni 2012

Opening Oerol 2012

Het koor van Atelier Oerol Flashmob van Vrienden van Oerol Opening van Paviljoen 100% Terschelling
Door Mieke Kreunen met foto's van Peter Rillema

'De wind voert het woord' is het thema van Oerol 2012 en bijna was het 'de regen voert het woord' geworden. De ochtend van de 15e juni beloofde niet veel goeds. Echter toen genodigden en sponsors zich verzamelden op de parkeerplaats bij het Hoornse Bos brak de zon door. Met de huifkar werden de gasten naar de start van de expeditie van Schittrum gebracht. Schittrum was een dorpje op Terschelling ten oosten van de buurschap Halfweg. In 1566 telde Schittrum zes huizen, in het begin van de achttiende eeuw nog drie. In 1830 was het gehucht verdwenen. Nu tijdens Oerol is Nieuw Schittrrum verrezen in de duinen bij Kaap Hoorn.

Tijdens de expeditie daarheen kunnen een paar prachtige lokaties worden aangedaan, ontworpen door Dré Wapenaar, die bevolkt worden door muzikanten. De gasten genoten van de verschillende miniconcerten: een jazztrio, twee pianisten die Canto Ostinato ten gehoren brachten en de Friese Klaske Oenema die - onversterkt - een aantal prachtige liederen zong. Na een woordje van Oerol directeur Marelie van Rongen werd de terugweg per huifkar aanvaard.

Expeditie Nieuw Schittrum Expeditie Nieuw Schittrum Expeditie Nieuw Schittrum

Op de geheel nieuw ingerichte Westerkeyn werd het programma vervolgd met de opening van het paviljoen 100% Terschelling, geheel opgetrokken uit materiaal (gevonden op en) van Terschelling. Daarna was het de beurt aan de Vrienden van Oerol die hun 25 jarig bestaan vierden met een flashmob. "Geen politieke boodschap dit keer", zo gaf Joop Mulder aan, "maar als je de kleur van de Vriendenpolsbandjes onthoudt (rood), dan weet je waar je in september op moet stemmen".

Het belooft een mooie 10 dagen te worden waarbij de wind vooral het woord zal voeren.

Oerol


Gebruikte Tags: , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.