Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: ALGEMEEN, MUZIEK, POP-ROCK

27 September 2019

Breda Barst 2019: Zon, gezelligheid en plezier

  
Beeld: Wim Barzilay

Tekst: Inge Drost, Wim Barzilay

Oh wat had ik er weer zin in, al weken keek ik er naar uit om weer een verslag te maken van Breda Barst, een festival vol met muziek, ontspanning, lekker eten en drinken en vooral veel gezelligheid en hartelijke mensen. Er werken zo’n 225 vrijwilligers mee aan dit festival en deze mensen doen niet alleen hun werkzaamheden maar staan ook altijd klaar voor een praatje of voor vragen. 

Volgend jaar in 2020 is het de 25e Breda Barst en dat beloofd nu al een gedenkwaardige editie te worden. Maar goed dat is vooruit kijken laat ik eerst maar eens terug kijken op deze 24e editie. Die op zaterdag 14 en zondag 15 september los ging in Breda.

Talenten
De muziek optredens waren verdeeld over vier podia, waarbij de meeste variatie qua muziek soorten te vinden was op het hoofdpodium ‘de Amstel Stage’ en het podium “Future Stage’ waar de muzikanten van morgen hun talenten mochten laten zien.

Op het podium ‘Spaanse Kraag’ was het vooral hard en nog harder. Er werd gespeeld in een tent dus het dak is er zeker wel een paar keer afgegaan.  Verder was er nog ‘Avans Suikerbiet’ die een podia gaf aan diverse Dj’s.

  
Opvallend
De hoogtepunten voor mij op de zaterdag waren Tape Toy, vorig jaar al een van de opvallendste bands van de Popronde een kwartet muzikanten die een beetje gek genoemd worden en dat lieten ze vanavond ook zien. Leuk gek en dit geldt ook voor hun muziek deze is te gek en heeft een eigen sound, het staat als een klok en nodigt om veel vaker te zien of te beluisteren. 

Een ander hoogtepunt was het Belgische Blackwave, vooraf aangekondigd als Hiphop duo, maar dit optreden liet veel meer zien dan alleen dat. De muziek had bevatte veel soul, was funky en deed je verlangen naar meer en meer.

  
Ook Indian Askin was een van de toppers op deze zaterdag, hun debuutalbum ‘Sea of Ethanol’ was al veelbelovend, maar ook op hun tweede plaat ‘Another Round’ gaan ze gewoon weer verder met waar ze gebleven zijn, de band stond eerder die dag op Appelpop net als trouwens Tape Toy, maar had toch nog genoeg energie over om ook Breda te verwennen met een lekkere show.

De slotact op de zaterdag was Goose die met een muur van elektronisch geweldergboeide. Vooral ook door wat ze teweeg brachten bij het publiek dat echt heerlijk los ging. De zondag was ook erg vermakelijk, hier waren onder andere te zien Navarone, Bjorn Berge, Ten Times a Million, RonC, DamC en The Pilgrims. De sfeer zat er deze dag ook zeer goed in. Iedereen was lekker ontspannen en de artiesten zorgde voor een perfecte tweede dag. Tot volgend jaar!

  


Gebruikte Tags: , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.