Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: POP-ROCK, MUZIEK, ALGEMEEN

5 Januari 2019

Sabrina Starke: Underneath the Surface


Tekst: Ronald Rijntjes

Zangeres Sabrina Starke heeft een nieuw album uit onder de naam van Underneath the Surface. Hierop zijn tien nieuwe nummers te horen. Ze is voor deze keer naar de grondslag van de Soul, R&B en pop gegaan. Een heerlijk album om zowel op de achter- als de voorgrond te horen. Ze viert hiermee haar tien jarig bestaan als artiest en dat is ook te horen, het is een en al vreugde wat je hoort in de nummers.

Sfeer
Starke opent met het nummer ‘All for Free’, een lekker in het gehoor liggende R&B-soulnummers met een dynamische opbouw. De toetsen, gitaar en het drumwerk sluiten goed aan op haar warme stem.  Deze zijn zeer strak en leggen een gespreid bedje voor Starke. Bij ‘Live & Learn’ hoor je een iets meer rauwe Starke. Met een elektronische beat en achtergrondzang van haarzelf ontstaat er een hele andere sfeer dan bij het vorige nummer. Hierdoor hoor je de veelzijdigheid van haar vocale kwaliteiten en muzikale creativiteit.

De stuwende gitaarklanken van Nick Croes bij ‘Cards’ zorgt voor een aanstekelijke groove. Fris en lekker ligt het in het gehoor. Met een duidelijke melodielijn. Hier maakt ze wederom gebruik van haar stem in de backing als op de voorgrond. Zanger Paa Kofi verzorgt de achtergrondzang bij ‘Safehouse’. Een nummer die relaxed wordt gespeeld en aanvoelt als een soulnummer met een popsausje. 

New Orleans
Bij ‘Under the Mangotree’ gaat Starke de gospel kant op en zorgt ze met dit nummer dat het New Orleans gevoel tot leven komt. Mede dankzij achtergrondzang van Paa Kofi, Sarah-Jane, Michelle David Brandon Delagraentiss en Lady Shaynah wordt dit nummer krachtig en overtuigend gezongen. 

De nummers zijn allemaal geschreven door haarzelf en zo nu en dan heeft een ander meegeschreven. Bij het nummer ‘What I’m Made Of’ heeft zanger Jonathan Jeremiah meegeschreven. En dat hoor je ook wel aan het resultaat. Een ontspannen nummer met een heldere gitaarslag en warme klanken. 

Het gelijknamige ‘Underneath the Surface’ laat horen dat Starke in de afgelopen tien jaar gevormd is tot wat ze nu doet. Zingen met veel gevoel, diversiteit en overtuiging. Waarbij haar nummers vanuit haarzelf komen en niet door de commercie op de markt komt. Om zelf te ervaren hoe het klinkt, download het album dan via de onlinewinkel of luister het via de bekende streaming-aanbieders. Het is in ieder geval de moeit waard en zorgt voor een relaxte sfeer.


Gebruikte Tags: , , , , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.