Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: ALGEMEEN, MUZIEK, PODIUM FOTO, WERELDMUZIEK

7 November 2018

Crossing Border 2018: ruimte voor onbekende kwaliteitsmuziek

  
Tekst en beeld: Anneke Ruys

Het muziek- en literatuurfestival Crossing Border vond met het hoofdprogramma plaats op 1, 2 en 3 november. Met muziek pareltjes als Fantastic Negrito, St. Paul And The Broken Bones, Alela Diane en Xylouris White.

Het festival Crossing Border keerde terug naar het Theater aan het Spui en locaties in de nabije omgeving zoals De Nieuwe Kerk. De afgelopen jaren werd het festival in en rond het Paard gehouden en weer daarvoor in en rondom de Koninklijke Schouwburg.

Mengvorm
Het Haagse muziek- en literatuurfestival bestaat al sinds 1993. Het is een onderscheidend festival, waar grote acts als Ed Sheeran, Patti Smith, Nick Cave, Coldplay en Lou Reed ooit belangrijke stappen hebben gezet. Het festival is gericht op een mengvorm van literatuur, film en muziek. Het festival vond eenmalig plaats in Amsterdam, maar verhuisde vervolgens weer terug naar Den Haag. Het festival vindt plaats op verschillende locaties in Den Haag, dit jaar dus in en rondom Theater aan het Spui.

  
Op Crossing Border kun je vooral nieuwe acts ontdekken, de acts die er qua muziek dit jaar stonden zijn nog geen grote namen, al hebben zij zeker de potentie om groot te worden.

Soulshow
Op de zaterdag waren dat onder meer Xavier Dphrepaulezz wiens carrière bijna in het slop raakte maar omsloeg toen hij Fantastic Negrito werd, en hij zijn publiek bij de ziel greep met een psychedelische mix van neo-soul, blues en rock. Op Crossing Border was het een van de meest overtuigende optredens. Net als St. Paul and the Broken Bones, die met hun vurige soulklanken de zaal met gemak omver bliezen. Lead singer Janeway maakte er een onvervalste soulshow van met alles erop en eraan. 

Ook fascinerend was Xylouris White, een samenwerking tussen de legendarische Griekse zanger en luitspeler George Xylouris en Jim White, de Australisch drummer bekend van The Dirty Three. Zij hebben samen al drie albums uitgebracht vol met nummers die free-jazz, rock en traditionele Griekse muziek combineren.

  
Voetjes van de vloer
Op vrijdag 2 november viel vooral singer-songwriter Alela Diane op. Met haar zachte, heldere stem vertelt de Amerikaanse over de agonie en extase van moeders in mooie, weemoedige en emotionele liedjes. Bijzonder was ook de muzikale afsluiter van de eerste dag: Orquesta Akokan. Het Cubaans-Amerikaanse orkest wist de voetjes van de vloer te krijgen. Akokán is een woord dat veel Cubanen gebruiken, het is afkomstig uit het Yoruba en betekent ‘uit het hart’ of ‘ziel’. Op het podium soulvolle mambo, met veel latin passie gebracht.  Aan het begin van de avond wist Honey Harper met zijn eerlijke, zuivere countryklanken diep te raken.


Gebruikte Tags: , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.