Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: MUZIEK, ALGEMEEN

29 April 2018

International Jazz Day 2018 groots gevierd in Zuiderstrandtheater

 
Tekst en beeld: Anneke Ruys

Special guest Madeline Bell brengt eerbetoon aan Ray Charles en Stevie Wonder. Met een speciale bijdrage van de charismatische mondharmonica virtuoos Hermine Deurloo.

Op International Jazz Day vieren we jazz en het vermogen van deze muziek om mensen uit alle hoeken van de planeet te verenigen. Dat gebeurde gisteren in het Zuiderstrandtheater in Scheveningen met Madeline Bell en Hermine Deurloo maar zeker ook met het zeventienkoppige Jazz Orchestra of the Concertgebouw: een van de beste jazzorkesten van Europa. Met een ritmesectie van wereldklasse, fantastische blazers en dito solisten die tot de top van de Nederlandse jazzscène behoren.

Het gezelschap bracht in het Zuiderstrand Theater een ode aan twee grote soul & rhythm & blues helden ‘The Genius of Soul’ Ray Charles en de grote Stevie Wonder. Madeline Bell (New Ark) woonde en werkte vanaf eind jaren ‘60 in London, waar zij in de swinging-sixties met nagenoeg alle grote artiesten samenwerkte. In Scheveningen trakteerde zij het publiek op een inspirerende avond vol hoogtepunten. De zangeres op leeftijd dartelde als een jonkie over het podium en genoot met volle teugen van het optreden.

  
Magistraal
In een opwindende tribute kwamen beroemde songs als ‘Georgia On My Mind’, ‘What I’d Say’, ‘Let The Good Times Roll’, ‘Living For The City’, ‘Signed Sealed Delivered’ en ‘Don’t You Worry About A Thing’ aan bod, naast een selectie van All Time Jazz Standards in instrumentale bewerkingen. De begeleiding van Hermine Deurloo was magistraal in verschillende Stevie Wonder songs, waarin een belangrijke rol is weggelegd voor de mondharmonica. Tijden van weleer herleefden in het mooie theater aan zee.

Het programma liet in alle opzichten zien hoe sterk de invloed van Jazz op populaire muziek van de jaren '60 en '70 is geweest en hoe nog steeds jazz musici van alle generaties inspireert.


Gebruikte Tags: , , , , , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.