Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: POP-ROCK, MUZIEK, ALGEMEEN

24 September 2017

Goede sferen tijdens tweede dag Breda Barst 2017

 
Tekst en beeld: Wim Barzilay

Ook op de dag twee van dit festival valt mij op hoe gemoedelijk en vriendelijk de mensen in Breda zijn ik heb de zaterdag overnacht in een hotel in het centrum en omdat ik om 11 uur moest uit checken had ik wat uren te overbruggen alvorens ik weer naar Breda Barst ging. En wat kun je dan beter doen dan lekker op een terrasje op de Grote Markt te gaan zitten en alleen maar genieten. De zon was inmiddels lekker gaan schijnen en met de nodige koffie was het echt aangenaam wachten op dit gezellige plein.

Al vroeg in de middag stond het eerste optreden gepland. Alleen om te zeggen we beginnen deze zondagmiddag rustig, nou daar was zeker geen sprake van met de band Sakbardeya. Dit trio speelde naar eigen zeggen “triphop” ik ben niet zo bekend met dit genre maar het was een aangenaam begin van de tweede festivaldag. Vervolgens mocht de band Revölvo optreden, metal muziek in de hoogste versnelling en weinig verrassend. Het werd al gauw voorspelbaar zodat je al snel de aandacht verliest, jammer was dat.

Helder
Dèmira was daarentegen een aangename verrassing, ik kende haar als singer-songwriter. Ze heeft een hele mooie eigen stem, leuke songs maar die stijl is niet echt indrukwekkend. Nu ze vergezeld is van een band, maakt Dèmira indruk op mij met haar eigenzinnige performance. Haar stem is dromerig maar ook helder en heel zuiver. Echt iemand om in de gaten te houden.

  
Echt een hele goede live act was Storsky, ze staan maar met zijn tweeën op het podium dat maakt het nog indrukwekkender, want er komt een lawine van geluid op je af. Het doet mij enigszins denken aan de muziek van Therapy?. De repeterende ritmische gitaarpartijen en lage akkoorden, gecombineerd met bonkende en gedreven drums komen samen met de kopstem dat een muzikaal recept laat ontstaan. Een overtuigend en gedreven optreden kortom.

Bevlogen
En dan het volgende optreden Tamino, wat was dat allemaal? Indrukwekkend zeker! Om kippenvel van te krijgen. Deze band maakt zulke prachtige songs en worden bevlogen gezonden door de frontman. Het komt vanuit het diepste van zijn ziel, nogmaals indrukwekkend! Is alles wat daarna komt dan nog wel de moeite waard?, het festival gaat nog wel even door maar gelukkig ben ik alweer snel op de aarde geland. En anders had Animatter daar wel voor gezorgd, dit trio uit Liverpool speelt stevige rockmuziek met de nadruk op melodieuze gitaarpartijen en zweverige synths. Een lekkere bak herrie om het zo maar te omschrijven.

  
Veelzijdig
Ook lekker aards is de muziek van Sass Jordan, deze Amerikaanse zangeres heeft al een indrukwekkend rijtje namen als het gaat om samenwerkingen. Deze veelzijdige vrouw is al 30 jaar actief in de muziek en komt Breda verwennen. Dit doet ze met haar bleusrockstijl a la Black Crowes. Hierbij hoor je veel variatie in de gitaar en vele tempowisselingen met daarbij opgeteld de krachtige stem van Jordan, maakt dit een succesvol optreden.

Daarna zien we Orange Skyline, deze band had al eerder indruk gemaakt op mij bij een festival in Delft en ik was heel benieuwd naar hun progressie. Het blijft een energieke show met hun tomeloze inzet en grappen en grollen, maar muzikaal zie ik toch wel een verschuiving ontstaan. Waar ik eerder geboeid werd door hun aanstekelijke en eigen sound, viel mij op dat het nu wat gelikt over komt. Een zelfde ontwikkeling die ook te zien is bij Chef’ Special. Het speciale eigen geluid wordt dan al snel ingeruild voor een wat meer toegankelijkere commerciële geluid. Om op deze wijze meer zieltjes te winnen, wat helaas ten koste gaat van de puurheid van de muziek.

  
Debuutalbum
Een act waar ik heel erg naar uit gekeken heb was die van de Belgische formatie Intergalactic Lovers. Een band die geweldige songs op hun repertoire heeft staan als ‘Drive’, ‘Fade Away’ en ‘Bruises’ alle drie afkomstig van hun geweldige debuutalbum Greetings and Solutions. Nu presenteren ze alweer hun derde album Exhale die ook net uit was, dus een een mooi moment om een inkijkje te krijgen in hun nieuwe songs. De nummers zitten goed in elkaar, zijn herkenbaar en catchy.  Zangeres Lara Chedrouis was in topvorm en maakte ook weer indruk met haar performance.

  
Het was de eer aan de band My Baby om het hoofdpodium af te sluiten. Het aanwezige publiek ging lekker mee in de muziek. De muziek van deze band blijft lastig om naar te luisteren en op een festival is dat het minder aanwezig. Volg de beat en dan volgt de rest vanzelf. Rest mij om nog even te schrijven over de hartelijke ontvangst en de behulpzaamheid van de mensen van Breda Barst met name ook als je beseft dat dit festival vooral kan ontstaan door de vele vrijwilligers. Zij hebben er voor mij voor gezorgd dat ik mij tijdens dit festival lang in een warm bad voelde ondergedompeld. Tot Breda Barst 2018!!


Gebruikte Tags: , , , , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.