Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: PODIUM FOTO, ALGEMEEN

17 Maart 2016

Amaluna, een show van dans, acrobatiek en balans

  
Tekst en beeld: Ronald Rijntjes

Het bekende Cirque du Soleil is weer neergestreken naast de Amsterdam Arena in Amsterdam. De grote witte tenten staan er met daarin de nieuwe show Amaluna. Een wereld vol verassingen, waarbij de vrouw centraal staat. Wederom met prachtige kostuums, diverse vormen van acrobatiek en lachen om het clowns duo. Een avondvullend programma voor jong en oud. Op 17 maart ging de show in première gegaan en is nog te zien tot en met 1 mei 2016.

Het verhaal speelt zich af in de magische wereld van Koningin Prospera (Amana Zidow). Een tropisch eiland ergens ver weg. Haar dochter Miranda (luliia Mykhailova) is net volwassen geworden. Om dit te vieren organiseert Prospera een ceremonie met verschillende thema’s als vrouwelijkheid, vernieuwing, wedergeboorte en balans. En daarna ontstaat er een storm als er een groep jonge mannen aanspoelt op het eiland.

   
Het verhaal speelt zich af in de magische wereld van Koningin Prospera (Amana Zidow). Een tropisch eiland ergens ver weg. Haar dochter Miranda (luliia Mykhailova) is net volwassen geworden. Om dit te vieren organiseert Prospera een ceremonie met verschillende thema’s als vrouwelijkheid, vernieuwing, wedergeboorte en balans. En daarna ontstaat er een storm als er een groep jonge mannen aanspoelt op het eiland.

Omgeving
Miranda ontmoet de mannen, met name de knappe Romeo (Evgeny Kurkin). De vonk slaat meteen over en ze kunnen elkaar niet meer uit het oog verliezen, maar toch worden ze van elkaar weggedreven. Zo wordt de liefde van de twee erg op de proef gesteld en vallen ze van de ene in de andere omgeving.

  
Een mooi verhaal dat uitgebeeld wordt in thema’s die de artiesten laten zien. De hoofrolspelers lopen dan van de ene wereld naar de andere en zien de knappe kunsten van de acrobaten in zowel de lucht als in de piste. Waarbij de ene naar de andere artiest het publiek verbaast met hun kunnen. Zo zie je Jianan Zhang met haar diabolo zeer goede trucs uithalen en verleid ze Romeo met haar dans.

Element
In het waterbad laat Miranda zelf haar kunnen zien en geniet ze van het water. Een spektakel. In de lucht zijn de drie dames Amara DeFilippo, Sarah Hardy en Haley Viloria de baas. Als een strom vliegen ze door de tent en halen ze de meest stijlvolle trucs uit in de lucht. De meest opvallende en unieke act is die van Lili Cao, zij is helemaal in haar element zodra ze een aantal stokken op een unieke wijze met elkaar in balans te houden.

  
Het clowns duo Gabriella Argento en Pavel Mikhaylov zorgen voor de humor. Ze brengen op een leuke manier de liefde in beeld, want ook zij worden verliefd op elkaar. Alleen gaat dit gepaart met een aantal rake klappen, zeeziekte en een bezem. Het publiek reageert goed op de twee, want er wordt vermakelijk om hun grappen gelachen.

New-age
Cirque du Soleil staat niet alleen bekend van de vele sterke circusartiesten, maar de kostuums en decor waren wederom erg mooi. Heel verzorgt en kleurrijk lopen de artiesten over het podium. De muziek is ook weer erg sterk, dit maal zijn het allemaal vrouwen die de acts muzikaal omlijsten. Waarbij sterke rockinvloeden en mooie ingetogen new-age stijlen te horen zijn. Het sluit goed aan op de show en zorgt voor een complete live-ervaring.

  
Amaluna
is een show waar de acts in een vlot tempo elkaar opvolgen en het verhaal eens een keer iets eenvoudiger is dan de vorige shows. Een avond om samen van te genieten als stel, met het gezin of gewoon met elkaar. Voor meer informatie, neem dan een kijkje op de website van Cirque du Soleil’s Amaluna.

  


Gebruikte Tags: , , , , , , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.