Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: WERELDMUZIEK, POP-ROCK, MUZIEK

1 Maart 2016

The Young Folk speelt klein en intiem in Tivoli de Helling

  
Tekst en beeld: Ronald Rijntjes

Op zaterdag 27 februari 2016 stond de Ierse pop-folk groep The Young Folk in Tivoli de Helling in Utrecht. Tijdens deze avond verzorgde de groep een kort optreden als promotie voor hun Nederlandse tour. Zij waren het voorprogramma van de Nederlandse band AlascA. Tijdens de tour zal dit andersom zijn. Toch weten de drie heren het publiek voor zich te winnen en brengen zij een aantal sterke liedjes.

De band bestaat normaal uit vijf leden. Voor dit optreden stonden ze er met z’n drieën. Zanger en frontman Anthony Furey, pianist, melodica- en xylofoonspeler Paul Butler en bassist, mandoline en banjospeler Tony McLoughlin. Klein en intiem werd het in de zaal. Rustige muziek met af en toe een uithaal in de stem. Ze wisten elkaar muzikaal te vinden en hadden regelmatig oogcontact met elkaar en de zaal.

De band bestaat normaal uit vijf leden. Voor dit optreden stonden ze er met z’n drieën. Zanger en frontman Anthony Furey, pianist, melodica- en xylofoonspeler Paul Butler en bassist, mandoline en banjospeler Tony McLoughlin. Klein en intiem werd het in de zaal. Rustige muziek met af en toe een uithaal in de stem. Ze wisten elkaar muzikaal te vinden en hadden regelmatig oogcontact met elkaar en de zaal.

  
Tussen de nummers door vertelde korte verhaaltjes over de nummers. De Ieren waren hier voor het eerst en zeiden erg blij te zijn om hun muziek in Nederland te mogen spelen. Hun nieuwe album First Sign of Morning is in Ierland nog niet eens verschenen, maar wel al in Nederland. Ze speelde een aantal nummers van deze nieuwe plaat, alleen dan semi-akoestisch.

Passie
Op het album spelen trombonist en toetsenist Alex Borwick en drummer Patrick Hopkins mee. Deze twee waren er nu nog niet bij, maar zouden zich naarmate de tour start erbij voegen. Desondanks miste je het niet. Ze speelden sterke nummers die dynamisch goed in elkaar zitten en betekenisvolle dialogen hebben. Met veel passie werden de nummers overgebracht op het publiek.

  
Nummers als ‘First Sign of Morning’ en ‘Home’ werden goed ontvangen door het publiek. Menig maal kregen de drie heren een enthousiast en luid applaus. Dat was ook zeker verdient. Anthony zingt de nummers met veel overgave. Hij heeft een heldere stem die past bij deze muziek. Zijn gitaarspel sluit hier naadloos op aan en maakt het compleet. Af en toe een korte en krachtige solo geeft net dat ene extraatje dat de nummers compleet maakt.

Sferisch
Niet alleen Anthony laat zien wat hij allemaal kan, maar Paul weet ook hoe je een melodica perfect in deze muziekstijl kan inpassen. Het maakt de muziek dromerig en sferisch. Erg mooi. Ook bassist Tony zorgt ervoor dat de motor blijft draaien. Zijn spel op zowel de bas, mandoline en banjo laat zien dat deze multi-instrumentalist met gemak deze instrumenten zeer goed beheerst. Daarbij wordt Anthony ook nog vocaal door de andere ondersteund.

  
Op de juiste momenten klinkt de stem dan nog voller en laten de heren zien wie The Young Folk is. Een band van formaat die een geheel eigen sound heeft en niet in een hokje te plaatsen is. Met deze tour laten de heren zien dat ze hopelijk vaker in Nederland te zien zullen zijn. Ga ze zien! Tijdens deze tour zal de Nederlandse band AlascA het voorprogramma verzorgen.

Op 2 maart staan ze in de Melkweg in Amsterdam, 3 maart Paard van Troje in Den Haag, 4 maart Effenaar in Eindhoven, 5 maart Doornroosje in Nijmegen en 6 maart in de Oosterpoort Groningen.


Gebruikte Tags: , , , , , , , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.