Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: MUZIEK, ALGEMEEN

17 November 2015

Japanse pianiste Hiromi geeft spetterend optreden in Tilburg

 
Tekst: Jorien Heemskerk en Ronald Rijntjes
Beeld: Ronald Rijntjes 

Op vrijdag 13 november 2015 bracht de Japanse jazzpianiste Hiromi een bezoek aan de Concertzaal in Tilburg. Zij gaf daar een optreden met haar trio, onder de naam van het Hiromi Trio Project. Samen met bassist Anthony Jackson en drummer Simon Philips brachten ze naast ouder werk een aantal nieuwe nummers. Vanaf het eerste moment sloegen de noten om ons heen. Hiromi hielt het tempo er goed in, waarbij veel ingewikkelde uptempo nummers het muzikale niveau erg hoog legde.

Het Trio Project van Hiromi bestaat al een aantal jaar. Hiermee stond ze al eerder op het North Sea Jazz Festival. Nu is ze terug in het land om samen met Jackson en Philips een topconcert neer te zetten. Op een relaxte manier loopt het drietal het podium op. Hiromi stelt haar mede-musici en haarzelf voor. Ze is zeer vereerd om voor het aanwezige publiek te mogen spelen.

  
Snelle spel
Dan gebeurt het, de eerste noten worden neergelegd op de toetsen. Niet op een rustige manier, maar madam steekt direct van wal met een zeer vlot en strak nieuw nummer ‘Spark’. Als een wervelstorm raast ze door elk register die de piano heeft. Van hoog naar laag. Indrukwekkend. De drums reageert op haar snelle spel en zo ontstaat er een duel tussen de twee. Ze wisselt haar spel op de piano af met futuristische keyboardklanken.

Daarna volgt een ouder stuk afkomstig van haar tweede album Voice met de titel ‘Desire’. Ook weer een strak en uptempo stuk. Het is dat de zaal bestaat uit zitplaatsen, maar deze swingende en dampende nodigen wel uit om eerder te gaan staan dan erbij te blijven zitten. Het publiek beweegt hierdoor wel in hun stoel. Bij het nummer ‘Indulgence’ komt een beetje rust. Dit lekker in het gehoor klinkende jazznummer heeft een duidelijke structuur en melodie. Waarbij piano en drums elk een sterke solo weggeven.

  
Vrolijke dame
Bij de stukken waarbij het keyboard een belangrijke rol krijgt staat Hiromi te swingen en kijkt ondeugend naar het publiek. Je merkt dat ze geniet, met veel plezier reageert op het publiek en haar muziek kort introduceert. Menigmaal laat ze weten hoe blij ze is om hier te mogen spelen. Een vrolijke dame die ook nog eens zeer muzikaal is.

Bij het intro van het intieme nummer ‘Place to Be’ verwerkte ze een bekende ringtone die net in de zaal klonk. Erg leuk. Dit nummer speelt ze regelmatig als ze op een nieuwe plek optreed. Het nummer werd mooi en subtiel uitgevoerd. Alleen de piano klonk in de zaal. Zo zie je dat Hiromi verschillende muzikale gezichten heeft. En daar haar kwaliteit ligt. Jackson en Philips zijn beiden ook zeer goede muzikanten. Ze draaien al vele jaren mee in de jazzwereld.

  
Tijdens dit concert bewijzen ze dat ook. Jackson is de motor achter de drie. Zijn basspel is de basis van de nummers. Philips daarentegen gaat graag de uitdaging aan met Hiromi in de vorm van samenspel en sterke solo's. Zijn uitgebreide drumstel heeft het zwaar. Geen enkele trommel wordt gespaard. 

Met z’n drieën wisten ze de concertzaal voor hun te winnen. Het energieke en dynamische spel en de originele eigentijdse muziekstukken maakten het een explosief concert dat als een sneltrein voorbij kwam.


Gebruikte Tags: , , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.