Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: WERELDMUZIEK, MUZIEK, POP-ROCK

9 Oktober 2015

Swingend feest tijdens Radio 6 Soul & Jazz Awards 2015

  
Tekst: Jeffrey van Rossum
Beeld: Ronald Rijntjes

De NPO Radio 6 Soul & Jazz Awards hadden dit jaar een bitterzoete bijsmaak. Het radiostation vierde gisteravond voor de vierde keer haar jaarlijkse prijsuitreiking, maar houdt zeer waarschijnlijk op te bestaan per 1 januari 2016. Volgens de NPO heeft Radio 6 niet de impact die de investering in een landelijke publieke zender rechtvaardigt. Waarschijnlijk krijgt Radio 6 onderdak bij NPO Radio 2, waar het een themakanaal gaat krijgen.

Tegelijkertijd met de prijsuitreiking stelde de SP Kamervragen over het voortbestaan van de zender. De toekomst is dus onzeker, maar dat weerhield Radio 6 er niet van om een mooie show neer te zetten in de Vorstin in Hilversum. Traditiegetrouw was New Cool Collective de huisband van de avond met ditmaal de Big Band versie van het collectief. De presentatie was in handen van Winfried Baijens en Angelique Houtveen.

   
Voortbestaan
De award voor Beste Album ging naar The Gospel Sessions - Vol. 1, die de prijs zichtbaar enthousiast in ontvangst namen. Beste Artiest Man ging naar Bo Saris, die naar eigen zeggen door een moeilijke periode is gegaan, waardoor deze prijs op het perfecte moment komt. Sabrina Starke kreeg voor In The Morning de prijs voor Beste Single. De award voor Beste Groep ging naar The Cool Quest, die als jonge band zeer blij waren met de erkenning van het publiek tussen alle gerenommeerde artiesten. Beste Artiest Vrouw ging naar Giovanca, die heel blij was met haar prijs en een pleidooi hield voor het voortbestaan van de radiozender. Beste Soul & Jazz talent ging naar Marutyri, die tussen alle talentvolle bands als piepjong mag worden beschouwd. New Cool Collective mocht de prijs voor Beste Live Act in ontvangst nemen. Gedurende de avond lieten ze zien en horen waarom ze dat nog steeds zijn. 

  
Spetterend
Tussen de awards door werden er tal van optredens gegeven onder begeleiding van The New Cool Collective Big Band. Sarah Jane trapte spetterend af met het nummer ‘Letter to the Moon’. Jarenlang was ze achtergrondzangeres, maar ze heeft alle kwaliteiten om het middelpunt van de aandacht te zijn. De optredens op het grote podium met Big Band werden afgewisseld met optredens op het balkon in kleinere setting. The Gospel Sessions maakte een sterke indruk met het nummer ‘There's a Light’. Zangeres Michelle David werd slechts begeleid door twee gitaristen en een drummer die op een bassdrum sloeg. Toch klonk het geheel vol en af.

  
Tommy Moustache was een verfrissende band. Met het nummer ‘Steven Seagal’ lieten ze horen over veel kwaliteiten te beschikken met een vernieuwende jazzsound. Chaka Khan kreeg een oeuvreprijs van Radio 6. Bergit Lewis mocht een eerbetoon geven aan haar met het nummer ‘Ain’t Nobody’. Dit deed ze met volle overtuiging en ze vormde samen met het arrangement van New Cool Collective een krachtig geheel. Paul van Kessel liet de Big Band ouderwets swingen door het nummer ‘The Best Is Yet To Come’ te zingen, een ode aan Frank Sinatra. 

Perikelen
Gelukkig werd het feestje van NPO Radio 6 niet overschaduwd door de perikelen rondom de radiozender. Doordat artiesten nu slechts één liedje speelden in plaats van twee zoals voorgaande edities was de show een stuk vlotter. De afwisseling met optredens op het grote podium, het balkon en de prijsuitreiking zorgde voor een dynamische geheel. Radio 6 heeft een mooi platform gecreëerd voor jong Soul & Jazztalent. Hopelijk mogen ze deze traditie in de toekomst voortzetten.

   


Gebruikte Tags: , , , , , , , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.