Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: ALGEMEEN, MUZIEK

1 September 2015

Embassy Festival 2015 brengt kleurrijk programma

Met de bevestiging van Zweedse folkpop singersongwriter David Rönnegård is het totaalprogramma van Embassy Festival compleet. Eerder werden onder andere de acts Con Brio, La Chiva Gantiva, Arifa en Terakaft bevestigd. Het gratis toegankelijke festival, met de schilderachtige lanen van het Lange Voorhout als natuurlijk decor, gaat op zaterdag 5 september vanaf 12.00 uur van start.

Twee muziekpodia, een Creative Arena, Kids Compound en een International Market met tal van landenpaviljoens maken het mogelijk grensoverschrijdend te genieten en te ontdekken. Op de buitenpodia is naast een hedendaags geluid ook klassieke muziek ruim vertegenwoordigd met een speciaal gearrangeerd programma. Een zeer contrastrijk palet van optredens en activiteiten tijdens deze ‘wereldreis in één dag’.

Desertrock
Op de contemporary stage is David Rönnegård als laatste aan het affiche toegevoegd en maakt daarmee het programma compleet. De muziek van de Zweed valt het best te omschrijven als opzwepende alt-folk, afgewisseld met momenten van breekbare schoonheid. Hierdoor wordt de sound van dit opkomende talent niet zelden vergeleken met grootheden zoals Ben Howard. Daarnaast is bestaat het programma uit artiesten als Con Brio (soulvolle funk belofte uit de VS), Terakaft (psychedelische desertrock uit Mali), La Chiva Gantiva (explosieve afrobeat, funk en soul met Colombiaanse roots), Ti-an-guis (de fijnste Mexicaanse traditionals), Wojtek Justyna Tree… Oh!? (instrumentale funky jazz uit Polen) en een kickoff door Akhira Thai Dance.

Vanaf het klassieke podium klinken als vanzelfsprekend heel andere geluiden. Zo brengt het prijswinnende Sarisan folk ensemble (Slowakije) muziek geïnspireerd op muzikale tradities uit Oost Slowakije. Sissi Zhang (China) wordt alom beschouwd als een van de beste pipa spelers ter wereld en heeft wereldwijd al meer dan 10 miljoen albums verkocht. Speciaal voor deze show op Embassy Festival wordt ze bijgestaan door vier Nederlandse dansers in traditionele klederdracht, met een spraakmakend intercultureel optreden tot gevolg.

Harpmuziek
De internationale groep Arifa neemt met compositie ‘Caravan’ de bezoekers mee op een betoverende trip door Oriëntaalse kruidenmarkten. Myrsini Margariti uit Griekenland is een absolute ster, veelal geroemd om haar prachtige, virtuoze stemgeluid. ‘On The Wings Of Songs’ neemt de bezoekers mee op een muzikaal avontuur van ongekend niveau. Verder geven acte de présence op het klassieke podium: Varadi Gipsy Band (zigeunermuziek uit Hongarije), Gwyneth Wentink (wonderschone harpmuziek), Nicole Jordan (sopraan) en Nino Gvetadze (piano sensatie uit Georgië).

Nog meer optredens zijn er in de Creative Arena met veel dans en zang, uiteenlopend van merengue uit de Dominicaanse Republiek tot Franse chansons. Ook voor kinderen is het op Embassy Festival volop genieten. Zo is er in samenwerking met Right to Play een speciale Kids Compound in het leven geroepen met activiteiten waarbij interactie centraal staat. Tenslotte staan er vele landenpaviljoens over het gehele festivalterrein opgesteld die een rijkdom bieden aan de meest typerende en lekkerste internationale gerechten en drankjes. Quesadillas uit Mexico, biertjes uit Thailand, koffie uit Guatemala, funchi uit Curaçao, wijnen uit Oostenrijk, Slovenië, Slowakije en nog heel veel meer.

Internationale cultuur
Den Haag mag zich met recht een internationale stad van formaat noemen. Met de aanwezigheid van ambassades, ngo’s en multinationals staat de stad continu in verbinding met de wereld. De derde editie van het Embassy Festival toont een fraaie compilatie van internationale cultuur die gezien, gehoord en geproefd mag worden. Embassy Festival wordt georganiseerd door PROOOST, het bureau dat tevens drijvende kracht is achter het succesvolle LIFE I LIVE Festival in Den Haag. Voor meer informatie, bezoek dan de website van het Embassy Festival.


Gebruikte Tags: , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.