Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: ALGEMEEN, MUZIEK, POP-ROCK

30 Augustus 2015

Veel goede blues en goed sfeer maakt Culemborg Blues 2015

  
Tekst en beeld: Wim Barzilay

Tas check, fotospullen check, zonnebrandolie en bril check, geld en passen check en eten en drinken voor onderweg check ik was klaar voor de reis naar Culemborg. Voor een dag blues, met onder meer Jimi Barbiani, Aaron Keylock, Absolution en Rusty Roots.

De reis er naar toe stond achteraf symbool voor de sfeer en de gezelligheid die we aantroffen op het 22e Culemborg Blues. Een gezellig stadje. Dat viel meteen op bij binnenkomst door onder de poort door te lopen naar het hoofdpodium.

  
Breed
Er stond een flink aantal bands geprogrammeerd uit Italie, Engeland, Belgie en Nederland. Een heel internationaal gezelschap, en hoewel je bij blues misschien denkt aan huilerige dramatische muziek heeft deze dag in ieder geval laten zien dat bluesmuziek een heel breed begrip is. Iedere band heeft toch een eigen stijl binnen het genre. Hierdoor komt iedere bezoeker aan zijn trekken.

De sfeer in Culemborg is super relaxt ik voelde mij meteen welkom waar ik soms wel tegen onbegrip aanloop als ik het publiek wil fotograferen, heb ik bij dit festival eigenlijk alleen maar leuke en enthousiaste reacties gezien of gekregen van de mensen die ik op de foto mocht zetten.

Slow-blues
Genoeg te kiezen dus uit het flinke aanbod. Ik begon mijn blues-route bij het hoofdpodium waar Livin’ Blues Experience de spits af beet. En dat deden deze oude rotten in het vak met verve. De gezichten van de muzikanten tonen wat ouder, maar dat geldt zeker niet voor het optreden. Een frisse en energieke set van deze heren met afwisselend slow-blues en een meer honky tonk style.

  
De volgende act op het hoofdpodium was Jimi Barbiani met zijn band een ex-voetballer van Udinese. Bij dit optreden ging het gas er op en kregen we een soort power-blues-rock te horen. Leuk extraatje kregen we in de vorm van covers van Jimi Hendrix en  Jeff Beck, twee van zijn helden.

Na deze set even een uitstapje gemaakt naar het tweede podium de Fiber Stage. Hier werden we verrast door een amerikaanse band Doghouse Sam & his Magnatones niet alleen leuk om naar te luisteren maar ook om te kijken. Verrassend veel plezier bij deze drie heren.

Jimi Hendrix
Hierna stond het britse Absolution op het podium. Van hun had ik vooraf de meeste verwachtingen. En deze verwachtingen werden voor mij niet helemaal waargemaakt. Ook weer een mooie mix van rock en blues in een iets wat moderner jasje, maar toch niet overtuigend genoeg qua songs en presentatie.

  
Ze speelde nog wel een cover van Jimi Hendrix ‘Hey Joe’, dat was even een momentje van intens genieten. Nu even tijd voor de inwendige mens onder het genot van een drankje intussen ook kennisgemaakt met medewerkers van Blues Magazine en na dit gezellige samenzijn werd ik mee getrokken naar een act die niet gemist mocht worden.

Intens
En dat betrof de Nederlandse Howlin’ Stone, hoewel deze niet op mijn lijstje stond ook niet op de Spotify-playlist, ben ik toch blij deze band ook gezien te hebben. Indrukwekkend en intens, zo heb ik het beleefd. Dat blues niet alleen voor mannen is daar kwam ik achter bij de Zippy Leaps. Wat een dijk van een stem heeft de zangeres van deze band.

   
Ik wilde in ieder geval op tijd zijn voor Aaron Keylock, het tweede optreden na die op Waterpop in korte tijd die ik van deze nog jonge bluesgitarist/zanger ging zien. Bij de aankondiging van zijn optreden werd al gesproken dat dit waarschijnlijk een eenmalig optreden op dit festival zou zijn, want het gaat hard met deze jongen.

Eigenheid
Wat zijn gitaarspel betreft terecht, maar wat zijn songs betreft nog niet helemaal terecht. Ik mis vooral eigenheid en originaliteit, maar heb ondertussen weer wel enorm mogen genieten van zijn unieke gitaartalent.

Aan alles komt een eind dus ook aan Culemborg Blues maar gelukkig had ik nog even en ondanks moeheid kreeg ik meteen weer zin na de Belgische Rusty Roots. Wat mij betreft een hoogtepunt van vandaag! Een band met een toffe uitstraling, een charismatische zanger/gitarist en een heerlijke sound die ook werd gedeeld met het enthousiast aanwezige publiek. Een waar feestje en een mooi moment om Culemborg achter mij te laten.

  
Tenslotte wil ik de organisatie van Culemborg Blues bedanken voor de mogelijkheid om van dit festival een verslag en foto’s te maken. Wat mij betreft tot de volgende!


Gebruikte Tags: , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.