Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: LOCATIETHEATER, OEROL

19 Juni 2015

De reuzen vallen op hun plaats in de duinen

Reuzen Reuzen Reuzen
Door Youetta Visser met foto's van Mieke Kreunen

'Reuzen' van Theater Artemis en Ro Theater, is een van de voorstellingen van Oerol 2015 waarover de meningen ver uiteen lopen. You love it or you hate it. Weinig grijs daartussen. Eerder in het theater, de voorstelling stamt uit 2011, waren de reuzen onnoemelijk groot. Dat effect is afgezwakt op deze locatie bij Arjens Dune.

De reuzen vallen op hun plaats in de duinen. Op de een af andere manier is het heel logisch dat ze daar lopen en wonen in de grote grot op de achtergrond. Alleen lastig, al dat zand. Alle reuzen zijn ouders. In negen taferelen, telkens aangekondigd door een rijtje schoolkinderen, trekken ze op grote hoogte voorbij aan het publiek. Jonge ouders, gescheiden ouders, een moeder met een postnatale depressie, de echte ouders van de maker Jetse Batelaan, een rolstoelvader. Je groeit van ouderschap, zo is het idee. Je wordt reusachtig in vergelijking met het kleine kind in je handen. En onhandig. De reuzen van Theater Artemis klunzen wat af met zijn allen.

Reuzen Reuzen Reuzen

Het jonge ouderstel worstelt met het in elkaar zetten van de kinderwagen: "Zei ie nou klik?" De gescheiden reuzenman neemt bij elk bezoek aan zijn kind maar weer iets nieuws mee van de Intertoys. De rolstoelvader is soms opvliegend tegen zijn dochter. En ook de regisseur klunst wat met zijn vader die op een onhandig moment in de voorstelling bloemen wil geven. Jetse is meer in verhouding met zijn eigen vader en moeder, waarschijnlijk omdat hij volwassen is en zelf kinderen heeft.

Voor de reuzenvader in de rolstoel schiet het vangnet van hulpdiensten tekort, zo blijkt uit een tafereel. En ook de opname in een kliniek van de depressieve moeder lijkt weinig vruchten af te werpen. Haar onvermogen maakt haar moederschap alleen maar groter en de afstand tot haar kind letterlijker immens. Haar gestalte heeft inmiddelds onmetelijke proporties aangenomen. Ook de afstand tot haar man neemt toe. De kwetsbaarheid schrijnt.

Reuzen Reuzen Reuzen

Al met al een letterlijke voorstelling. Stukje bij beetje, langzaam, mede wegens de noodzakelijke omkledingen in verband met dubbelrollen van de acteurs, ontvouwt zich het verhaal. In heel simpele bewoordingen. Met weinig woorden. Voor sommigen te letterlijk en te langzaam. Te weinig werk voor de toch goede acteurs. Voor anderen intrigerend en raak.

Theater Artemis | Ro Theater | Oerol


Gebruikte Tags: , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.