Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: OEROL, LOCATIETHEATER

15 Juni 2015

Geloofwaardig spel redt 'Guess who's back'

Guess who's back Guess who's back Guess who's back
Door Youetta Visser met foto's van Mieke Kreunen

Goede naam: YoungGangsters. Het gaat namelijk lekker hard bij 'Guess who's back'. Inderdaad, een voorstelling over religie. Over J.C. dan. Hij is er, op het Geitenpark. En hoe. Mooie man. Doet nog wat wonderen. Water wordt wijn. Laat een verlamde weer lopen, dat werk. Heerst hoog en laag, letterlijk. U kent het. Onze Amerikaanse voorganger, Freeman, zweept ons op. "Praise! Zing mee met de band!!", roept Marius Mensink. En dat doet het publiek deze middag, volmondig.

Deze voorstelling over de manipulatie en groepsdruk rond geloof had makkelijk  kunnen ontaarden in een slapstick in de regen, maar wordt zo professioneel gespeeld dat het publiek de boodschap meekrijgt. Als onze voorganger en de ongelovige Thomas, gespeeld door Krisjan Schellingerhout, zich gezamenlijk geselen in het bijzijn van de nogal bedremmelde Jezus, de atletische Rutger Remkes in gouden short, dan doen ze dat zo overtuigend dat het publiek even de pijn voelt. Tegelijkertijd voelt het afschuw. De kijkers worden voldoende gesust omdat de geseling duidelijk over de top gespeeld is. Ze lachen en joelen vaak, zelfs tijdens de uiteindelijke kruisiging.

Guess who's back Guess who's back Guess who's back

Een vrouw uit het publiek die het niet langer kan aanzien en ingrijpt, ontpopt zich als een soort Oprah Winfrey die haar gast J.C. weinig ruimte geeft om zelf nog wat te zeggen. De commerciële afslag. Romana Vrede zet het zo geloofwaardig neer dat het publiek grinnikt, maar ook de aantrekkelijkheid van de presentatie ervaart. "Als je gelooft dat er wel iets is...als je het gevoel hebt dat degenen die er niet meer zijn toch soms over je waken.... zing dan mee". En iedereen zingt mee. De ketting van Vrede glimt: 'Love Jesu'.

YoungGangsters trekt alle registers open op het spekgladde podium. Luiken en kranen worden in stelling gebracht. De band ' Susies Haarlok' rockt, acteert geregeld mee, en blijft immer optimistisch. De gitarist stort ter aarde en de cellist zet zelfs een opvallend ontroerend lief meisje neer, swingend en lonkend.

Guess who's back Guess who's back Guess who's back

'Guess who's back' kan misschien her en der wat bondiger. Dat heeft het gemeen met de Bijbel. De vele interacties - met een sterrol voor 'dokter Paul' - voorkomen dat het publiek gaandeweg achteruit gaat zitten. En zelfs aan het eind, als alles ontaardt in een grote matpartij onder het oog van een inderhaast opgetrommelde vredesduif, en we langzaam richting apotheose gaan, overtuigt YoungGangsters door haar goede timing en precieze spel. Slechts eenmaal gaat het mis, en raakt een speler zijn medespeler vol. Voor de zekerheid draagt onze voorganger stukjes zelfklevend schuurpapier onder zijn schoenen. Geloven is mooi, maar het moet wel van twee kanten komen.

Young Gangsters | Susies Haarlok | Oerol


Gebruikte Tags: , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.