Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: OEROL

13 Juni 2015

Opening Oerol

De kleuren van het was Opening Oerol Groene strand
Door Paolo met foto's van Mieke Kreunen

Het was stralend weer bij de start van Oerol 2015. Zonovergoten Terschelling stroomde vol met oude en nieuwe Oerolgangers. Artiesten, vrijwilligers en eilanders waren er klaar voor.

Terwijl op De Westerkeyn de reuzen van Artemis hun opwachting maakten, zaten wij bij de voorstelling Lutine van Orkater. Een prachtig stukje strand met uitzicht op Stortemelk, waar volgens zeggen de Lutine met man en macht, maar vooral met zilver en goud is vergaan.

Als we ons even later melden bij de Katrina op het Groene Strand is het tijd voor de perswandeling onder leiding van Kester Frederiks die zijn boek De kleuren van het wad ten doop houdt. We zijn in gezelschap van Arjan Berkhuysen (voorzitter van de Waddenvereniging), Kees Wevers (initiatiefnemer van de Waddenvereniging), Joop Mulder (artistiek directeur Oerol en een handjevol journalisten.

Groene strand De kleuren van het was De Passage

Frederiks vertelde een bevlogen verhaal over zijn boek en welke curieuze en interessante parafernalia het allemaal bevat over het wad en de geschiedenis van de Waddenvereniging die dit jaar 50 jaar bestaat.

In  De kleuren van het wad. Van bedreigde zee tot Werelderfgoed , doet hij verslag van de spannende strijd die het behoud van de Waddenzee kenmerkt. In het boek komen wadkunstenaars en wadlopers aan het woord, wadschippers en natuurbeheerders, wetenschappers en toneelmakers. Allemaal delen ze één passie: het wad. Kester Freriks spaart de Waddenvereniging niet. Hij beschrijft de moeizame relatie met eilanders, onvrede van oud-werknemers en uitspraken uit het verleden die nu onvoorstelbaar zijn.

Ook Mulder vertelt over zijn visie op de synergie tussen cultuur en natuur en dat het belangrijk is om elkaar op te zoeken en juist samen te werken. Oerol’s Sense of place is een mooi voorbeeld van zo’n samenwerking waarbij vanuit de kunst aandacht ontstaat voor de waarde en betekenis van de natuur op Terschelling. Het boek is verkrijgbaar via de webshop van de Waddenvereniging of via Bol.com en natuurlijk in de Oerolshop.

Website


Gebruikte Tags: , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.