Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: POP-ROCK, MUZIEK

30 Mei 2015

Grote namen op tweede dag Delft City Pop

  
Beeld en tekst: Wim Barlizay

De tweede dag van Delft City Pop begon met een flauw zonnetje, het was ook nog niet heel druk net ietsje meer mensen als bij de opening op de vrijdag. Vandaag stonden er grotere en daardoor ook bekendere namen op het programma. Deze dag bestond uit grote namen als Bade, Mister & Mississippi en DI-RECT.

De eerste act is Bade waar ‘Bart van Liemt’ bekend als zanger van the Sheer en Baskerville achter schuilgaat. Geen ingewikkelde lijnen of structuren in zijn muziek maar gewoon lekker recht toe recht aan en ook vooral vrolijk en opbeurend.Wat ook nu opvalt is met welk enthousiasme en gedrevenheid deze band speelt een lekker begin van de dag.

  
Ingetogenheid
Na dit optreden kan het gaspedaal even ingetrokken worden. Het is nu de beurt aan Mister & Mississippi veel meer ingetogenheid en ietwat sombere liedjes wordt zeker in het begin van hun set voorgescholteld.  Maar rocken kunnen ze ook dat wordt in de tweede helft van hun set wel duidelijk dat zijn wel veelal nummers afkomstig van hun titelloze debuutalbum hun tweede en meest recente album ‘We Only Part To Meet Again’ gaat iets meer de diepte in en klinkt een stuk bombastischer en daardoor ook wat minder toegangelijk.

Dat geldt in mindere mate voor de volgende act op het programma, de drie heren van Birth of Joy, een rockband met een hoofdletter R. Toevallig op het moment van schrijven net uitgekomen met een live dubbelaar ‘Live at Ubu’ een meer dan twee uur durend spektakel waarvan we hier in Delft ook een uur van kunnen genieten. Dat doet ook Sven Figee frontman van de volgende act Sven Hammond, aan de zijkant van het podium.

  
Lauwtjes
En ondanks de pogingen van Kevin Stunnenberg de zanger/gitarist om het publiek bij de show te betrekken blijft de sfeer wat lauwtjes en apathisch. Als je bij nummers als ‘Mad Men’ en ‘Make things happen’ niet enthousiast wordt is er waarschijnlijk toch iets mis aan je muzikale opvoeding of zou het publiek hun energie bewaard hebben voor hun favoriete acts?

Eerlijk is eerlijk waarschijnlijk is de volgende act er daar een van, want vanaf de eerste minuut heeft Sven Hammond de ‘fans’ in hun broekzak. Hun pompende en swingende soulblues laat je ook niet meer los. Aangevoerd door de toverachtige, krachtige en speelse klanken van Sven Figee op zijn hammond orgel en met de charismatische zanger Ivan Peroti centraal op de voorgrond zijn we getuige van een waar feestje op deze zaterdag.

  
Poppy-songs
De sfeer zit er goed in en iedereen is opgewarmd. En dat komt mooi uit, want het is tijd voor de hoofdact van dit festival het haagse DI-RECT. En over dit optreden kan ik kort zijn, geweldig!!

Achteraf kun je misschien concluderen dat het goed is geweest dat hun vorige zanger Tim Akkerman uit de band is gestapt, want met hun nieuwe frontman Marcel Veenendaal heeft de band niet alleen een enorme muzikele ontwikkeling doorgemaakt en een grote stap voorwaarts gezet maar ook leidt hij de band op een natuurlijke en gedreven positieve manier.

Internationaal
Weg zijn de wat poppy-songs. Nu klinkt er een volwassen en gevarieerde sound wat niet alleen bij dit publiek aansluit maar ook internationaal nog veel verder kan reiken.

  
Er gebeurde ook een hoop op het podium ook dat was smullen zeker ook toen Marcel Veenendaal besloot in het publiek te stagediven, al was achteraf daar niet iedereen blij mee bleek na afloop toen ik daar over sprak. Maar dat mocht de pret deze avond niet drukken daarvoor was de show te indrukwekkend en hartverwarmend.

Al met al een mooie editie van Delft City Pop, een editie met wat haarscheurtjes maar daar kan de organisatie volgend jaar alleen maar profijt van hebben, en hopelijk kan de Gemeente Delft de volgende editie zich wat soepeler opstellen want een ding is wel duidelijk na deze twee dagen live muziek, Delft is er klaar voor!


Gebruikte Tags: , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.