Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: MUZIEK, PODIUM FOTO, POP-ROCK

29 Mei 2015

Passie en plezier op het podium van Delft City Pop 2015

  
Tekst en beeld: Wim Barzilay

Voor de tweede keer stond in de binnenstad van Delft het festival Delft City Pop op het programma. Dit jaar is het festival verspreid over twee dagen een vrijdagavond en zaterdagavond.

Waar het bij de eerste editie nog ging om een gratis toegangelijk festival moest nu vanwege veiligheidsoverwegingen de Gemeente Delft besluiten er op het laatste moment een betaald festival van te maken, stel je voor dat de mensen van heinde en ver op dit festival af zouden komen, dat wil je toch niet als burgermeester.

  
Organisatie

Niet alleen leverde dit besluit een hoop gemopper op bij onder andere de horeca, want dit betekende uiteraard een flink stuk minder bezoekers en dus ook omzet. Om het terrein op te komen was meteen al een flink gedoe, blijkbaar waren de organisatie en de vrijwilligers en beveiliging nog niet goed op elkaar afgestemd, want het van het kastje naar de muur gestuurd worden was vooral de eerste dag van toepassing.

Maar goed, een festival draait om muziek en de aftrap werd verricht door Orange Skyline, een relatief jonge band, maar wat een puike show wisten deze jongens neer te zetten. Zanger/gitarist Stefan van der Wielen zal ook wel even vreemd opgekeken vanwege het handje vol publiek dat voor zijn neus stond. Dat maakte hem blijkbaar niets uit, want hij zette een performance neer alsof hij voor een vol Pinkpopveld speelde.

Wellicht wordt dat in de toekomst werkelijkheid voor Orange Skyline. Ze spelen pakkende songs geinspireerd op Oasis, The Who en The Artic Monkeys. Een mooi begin van dit festival en een band om in de gaten te houden.

  
Show

Na deze puike show was het de beurt aan Sue the Night, een band geformeerd rondom Singer-Songwriter ‘Suus de Groot’, de term Singer-Songwriter is merkbaar in het eerste gedeelte van de show, maar de muzikanten van de band laten ook zien dat ze over veel muzikaliteit en talent beschikken en dit brengt genoeg verrassende elementen ten gehore.

Over enthousiasme en gedrevenheid gesproken de volgende act Afterpartees weet binnen een paar seconden een feestje te bouwen. De dames van de dansjes in het publiek gingen bij Sue the Night al aardig los, maar bij deze band zijn ze helemaal niet meer te stoppen. De zanger Niek Nellen heeft ADHD of is gewoon prettig gestoord, want wat hij laat zien in driekwartier grenst aan het ongelooflijke.

Wat een energie en een originaliteit legt hij in zijn performance. De muziek van Afterpartees zit ergens tussen pop, punk en rock maar hoe je het beestje ook een naampje geeft het is gewoon een heerlijke band om naar te luisteren en te kijken. Petje af!

  
Electronische muziek

Als ik mij ondertussen omdraai van het podium zie ik dat het inmiddels toch wel redelijk druk geworden is. Kraak en Smaak staat op het programma ik ken ze niet en laat mij graag verrassen. Het is niet echt mijn cup of thee. Een bassist die simpele tonen speelt maar daarbij acteert alsof hij een legende op de bas is.

Muziek die flink wat losmaakt bij het publiek, maar niet bij mij. Electronische muziek op een festival is sowieso niet boeiend om naar te kijken en als ze dan met allerlei ingestuurde danspasjes en bewegingen komen haak ik snel af.

Dat geldt ook voor de afsluiter op deze vrijdag Memphis Maniacs. Ook hier is veel nagedacht over de presentatie en danspasjes en ook deze band valt erg in de smaak bij het publiek, ik schat ook in dat de meeste mensen voor Memphis Maniacs zijn gekomen.

Het is een en al feest bij deze mash-up band, een mash-up band heeft geen zelfgeschreven nummers maar speelt mixes van allerlei bekende nummers en mengt op die manier divere stijlen en genres. Een soort KISS maar dan in een slechte uitvoering en wat mij betreft beter geschikt voor bruiloften en bedrijfsfeesten dan op een festival.

De tweede editie van Delft City Pop is ondanks de rustige start geslaagd te noemen. Waar de bezoeker van een divers programma kan genieten en goed op los kan gaan. Een leuk en gezellig festival.


Gebruikte Tags: , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.