Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: PODIUM FOTO, MUZIEK, ALGEMEEN, POP-ROCK

2 Mei 2015

Energieke bands en een goede sfeer maakt Life I Live 2015

  
Tekst en beeld: Wim Barzilay

Negen podia met live muziek in vele genres, bekende en minder bekende namen. Ervaren maar ook onervaren musici, dit alles gratis te zien en te beluisteren in de binnenstad van Den Haag. Het Life I Live Festival 2015. Dat dit jaar alweer voor de vijfde keer plaatsvond.

We trappen af bij Mustangs een jonge Haagse R&B Beat Band. Deze band opgericht in 2012 deed mij denken aan The Monkees een populaire band uit de jaren zestig. Mustangs speelde een frisse en energieke set die drie kwartier duurde. Een lekkere mix van rock en vrolijkheid.

  
Nieuwe liedjes

En dan begint het grote kiezen voor act twee, het Kerkplein is binnen handbereik dus maar kiezen voor het optreden van Jacco Gardner. Extra spannend omdat hij begin mei zijn tweede album ‘Hypnophobia’ uitbrengt en zo kunnen we meteen wat nieuwe liedjes van hem mee pikken. Jacco Gardner en band zetten een degelijke set neer, maar echt diep raken of overtuigen deed het niet.

Misschien dat de volgende band The Black Marble Selection meer kan los maken. En bij de eerste noot was al snel duidelijk dat dit muziek is waar je niet stil bij kan blijven staan. Energiek, hot en spicy met een funky randje. Een band om in de gaten te houden.

  
Op naar de eerste internationale act die we gaan zien Intergalactic Lovers. Een Belgische Indie formatie die geformeerd is rondom de bevallige zangeres Lara Chedraoui. Dit is niet hun eerste optreden in Nederland, maar echt helemaal doorbreken doen ze hier nog niet. Aan de reacties van het publiek te horen komt dit moment nu toch wel steeds dichterbij.

Haagse gezelschap
We spoeden ons naar de Grote Markt het is de beurt aan de volgende Indie rockband The Indien dit Haagse gezelschap rond zangeres/toetseniste Rianne Walther zoemt al een tijdje rond in het circuit en terecht met ijzersterke nummers als ‘Done’ en ‘Trouble’. Het optreden komt niet helemaal uit de verf. Ook al werken de bandleden hard. Het is zeker wel een band met potentie.

  
Even een rustmomentje pakken met het tweede Belgische optreden wat we deze avond gaan zien is Admiral Freebee, een band rondom de Antwerpse singer/songwriter Tom Van Laere. Het publiek luistert aandachtig en geniet intens van dit optreden.

Meer outgoing is de band rond Hammondspeler Sven Figees Sven Hammond, een band die voorheen bekend stond als Sven Hammond Soul maar sinds de komst van zanger Ivan Peroti verder gaat zonder de toevoeging soul in de naam. En juist met deze zanger heeft deze band nog meer soul gekregen. Ivan Peroti is een entertainer pur sang en zet een trein in beweging die pas stopt als het laatste beetje kruit is verschoten. Indrukwekkend!

  
Luidruchtig

Kan dit optreden nog overtroffen worden? We zijn inmiddels beland bij het laatste optreden van de Haagse band The Deaf. Het antwoord is een volmondig: Ja. Wat The Deaf deze avond laat zien overtreft alle verwachtingen. Het plezier en de energie van de leden uitstralen kent geen grenzen. Het lijkt wel of geheel Den Haag op dit optreden is afgekomen zo druk en luidruchtig is het bij deze show.

Spike en zijn vrienden spelen als ADO in het Haagse Kwartiertje en het zou mij niet verbazen als na afloop de zuurstofflessen zijn aangerukt voor deze heren. Deze vijfde editie was weer een plezier om gezien te hebben. Tot volgend jaar!


Gebruikte Tags: , , , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.