Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • Del.icio.us
  • Digg
  • Google
  • Technorati
  • eKudos
  • Facebook
  • Blogmarks
  • Furl
  • Live
  • NuJIJ
  • Slashdot

Onderwerp: MUZIEK, POP-ROCK

6 April 2015

Sfeervolle en drukke tweede dag Paaspop 2015

  
Tekst en beeld: Daan Witjes

Het is vroeg, erg vroeg, als de eerste regen de tent raakt. Knorrig draait eenieder zich nog eens om. Een enkeling waagt de tocht naar de douches of toiletten, maar het duurt tot eind van de ochtend tot men zich massaal richting de supermarkt begeeft. Wij zijn er even voor elf uur omdat wij hebben vernomen dat er een groots kussengevecht zal plaatsvinden. Gelukkig wordt het nu ook droog.

Wie geen kussen mee heeft kan er voor twee munten eentje aanschaffen. De keuze voor de kopers is dan om er weer mee terug de tent in te kruipen of deel te nemen aan het kussengevecht. Zo’n twintig deelnemers bijten het spits af en het gaat er ongenadig aan toe. Het festivalterrein verandert al snel in een veld vol plokken en veren. En omdat iedereen mag deelnemen kun je zelfs met je rolstoel deelnemen. De paashaas is deze ochtend van de partij om het publiek van een vers chocolade ei te voorzien.

Rond half drie wordt het tijd voor muziek. We verlaten ons inmiddels drijvende verblijf en belanden in de Phoenix voor een optreden van Frans ‘Spike’ van Zoest en Janneke ‘Miss Fuzz’ Nijhuis met hun band, the Deaf. Een prima opwarmer voor wat er vandaag op het programma staat.

  
Woordgrappen

Met ruim 165 optreden op 13 podia biedt Paaspop voor ieders wat wils. Wij besluiten om te gaan kijken bij de Handsome Poets in de Apollo, maar wij waren zeker niet de enige! Vrijwel alle aanwezige pers is te vinden in het persvak, waar gelukkig ruimte genoeg is. Zanger Tim van Esch klimt als vanouds nog even het podium af richting het publiek.

Na het derde nummer zijn wij alweer door naar het volgende optreden. Nog een 3FM serious talent, Sue the night, zingt onder meer over een ‘whale in the closet’. Liedjes die blijven hangen in je hoofd en inmiddels ook terecht de top 40 weten te bereiken. Een deur verder speelt Therapy haar partij. Er is geen doorkomen meer aan in de stampvolle zaal maar met veel moeite weten we er nog een foto van te maken. Tijd voor een hapje in de Restolounge onder het genot van Theater met een zachte G. Een enorme collectie woordgrappen, een taalcursus Tilburgs dialect en een broodje beenham verder steken wij het veld weer over voor de volgende act.

   
Als de show in de Apollo begint is er het uitzicht op een vogelkooi met een kraai er in. We wachten op Kovacs. De donkere stem geeft het tafereeltje op het podium een extra dimensie. In de zaal blijkt daar waar wij staan lang niet iedereen even gecharmeerd te zijn. Maar smaken verschillen nu eenmaal. En dat is dan het positieve van keuzes, er is nog genoeg te doen elders op het veld.

Genot
Wij kiezen ervoor om te gaan kijken bij John Coffey in de Phoenix. De naam is ontleent aan een karakter uit de film ‘The Green Mile’, wat op zichzelf ook al een aanrader is. Dit jaar komt de band met een nieuw album, ‘The great news’. Voor nu is het een genot om te fotograferen want fotogeniek is deze band zeker. Maar ook deze zaal gaat gelijk los op de eerste klanken van een gitaar.

  
Op ons gemak zoeken wij de warmte weer op van de Restolounge om de rest van de planning voor deze zaterdag door te nemen. Geen al te moeilijke planning want er staat nog een hoop leuks op de timetable. Ook Within Temptation is van de partij! Wij zijn even wezen kijken wat Sharon den Adel ditmaal op het podium weet neer te zetten. En een show wegzetten dat kan ze nog als geen ander.

Wandelend over het festivalterrein zoeken wij de betrekkelijke rust op van de theaterweide. Hier is een kas omgebouwd tot café, met zitzakken en hangmatten voor de deur. We kunnen een verhaal helpen schrijven voor het grote Paaspop-boek en arriveren uiteindelijk in de theatertent alwaar I am Kloot nog optreedt. Op weg terug naar het hoofdveld passeren wij nog het körfling, waar mensen in een heuse katapult-bank worden weggeschoten. Je moet er maar zin in hebben! En heb je dat niet dan zit er in de paardentrailer een heuse tap verscholen. Waar is dat feestje?

Hip kapsel
Vinyl is back. Getuige de vinyl-shop op de festivalweide. En wat te denken van een heuse kapsalon? Hip kapsel nodig? Wordt geregeld!

  
Wij slenteren inmiddels terug naar het hoofdpodium voor wederom een grote Nederlandse naam. Jett Rebel is in korte tijd bekend geworden en siert menig podium met zijn vrolijke uitstraling en muziek. Weinig eigen werk, maar toch voelt men zich er duidelijk op het gemak. De zaal, vol gillende jongedames, vindt het allemaal prachtig. Na het optreden blijven wij hier gezellig een tijdje hangen tot ook Typhoon het podium betreedt.   Welbekend als huisband van De Wereld Draait Door laat rapper Glenn de Randamie ook hier het publiek met de voetjes van de vloer gaan.

Omdat onze voetjes inmiddels niet echt meer willen besluiten wij om de avond af te sluiten met de treffende titel Sick of it All. Deze hardcore band uit het New Yorkse Queens stuitert letterlijk het podium over met ongekende energie. Een prima afsluiter alvorens de wandeling naar onze slaapzak te aanvaarden.


Gebruikte Tags: , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.