Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: MUZIEK, POP-ROCK

6 April 2015

Paaspop 2015: een natte start met warme muziek

  
Tekst en beeld: Daan Witjes

Paaspop! Klassiek is dit dé opener van het festivalseizoen. De dagen aftellend naar het festival toe zijn de weersberichten erg gevarieerd. Zelfs wanneer vrijdag de rugzak en tent in de auto worden geladen komt er nog een flinke stortbui regen over ons heen.

We reizen af naar Schijndel waar boer Anton als vanouds zijn landerijen beschikbaar heeft gesteld om de voertuigen van de bezoekers te stallen. Maar wat een uitdaging wacht ons hier. Het veld is doorploegt door de festivalgangers die ons reeds voorgingen. De auto plempen we daar waar het gras ophoudt en de modder begint. Hoe we er weer mee naar huis kunnen is een zorg voor later.

Gepakt met rugzak en steekwagen ploeteren wij ons een weg naar het kampeerterrein. Helaas zijn ook hier de weergoden ons nog niet goed gezind dit jaar. Een droog plekje zoeken blijkt onmogelijk. Wij parkeren uiteindelijk onze tent aan de rand van een beekje dat nog amper haar water kwijt kan. Het feest kan beginnen!

  
Hippies

Onze buren zijn een paar gezellige meiden uit het noorden. Hun muziekvoorkeur ligt duidelijk meer richting dance en jongens versieren valt onder de doelstelling. Onze overburen zijn een paar overgewaaide hippies met een voorkeur voor reggae acts en alles wat daar bij hoort natuurlijk. Inmiddels maken wij ons al geen zorgen meer om de schoenen en overige uitrusting. Gelaten slenteren wij door de enkelhoge modderlaag richting de uitgang om het festivalterrein op te zoeken.

De organisatie is met de laatste voorbereidingen bezig om het terrein begaanbaar te maken alvorens het feest losbarst. Vlonders, houtsnippers en zand. Alles wordt uit de kast gehaald terwijl wij ons klaarmaken om in de Apollo de eerste plaatjes te maken van het Haarlemse Bade. Wij kennen hem onder andere als gastzanger van Baskerville, sommigen zelfs nog als frontman van The Sheer. De zaal begint gestaag vol te lopen voor de festivalopener.

  
Gemoedelijk
De uren hierna is het op het hoofdpodium van Paaspop onder meer tijd voor Di-Rect en Racoon. Beide bands die natuurlijk niet meer weg te denken zijn van de festivals in ons land en geen enkele introductie behoeven. De sfeer in de zaal is uiterst gemoedelijk en veel bezoekers zingen de nummers van deze bands uit volle borst mee.

Na een gezonde hap bij de wok op het veld en een blik binnen in de altijd chaotisch gezellige Loco Royale verplaatsen wij ons naar de Jack Daniels’ stage alwaar de Blues Pills hun opwachting maken. Ondanks dat zij vorige maand nog een aantal concerten hebben moeten afzeggen door gezondheidsproblemen is daar tijdens dit optreden weinig van te merken. De psychedelische klanken nemen het publiek mee naar de jaren dat Fleetwood Mac en Janis Joplin op het podium stonden. Helaas missen wij het gelijktijdige optreden van Selah Sue op het hoofdpodium. Keuzes maken hoort nu eenmaal bij een festival.

Drag queens
Ook later op de avond hebben wij dit dilemma. Kensington, of toch Fiddlers’ Green? We besluiten er niet te lang over na te denken en weten het te presteren om beide optredens vast te leggen. En dat is gelukt! Kensington, met maar liefst vijf 3fm Awards nominaties op zak, als de vrijdagafsluiter van Paaspop. De volle zaal geeft duidelijk aan hoe de bezoekers er over denken. En wie daar anders over denkt staat een klein stukje verderop te luisteren naar de rauwe Ierse vioolklanken van Fiddlers’ Green. Reeds eerder stonden zij op Paaspop en ook ditmaal kost het moeite om nog vooraan bij het podium te geraken.

  
Voor ons zit de vrijdag er bijna op, maar niet na een bezoek aan de Crazy Horse. Drag queens en bardansers brengen deze rosse nachtclub tot leven. Portiers en uitsmijters bij de deuren want hier gaat het feest pas echt goed los tot in de late uurtjes. Met een grote glimlach vertrekken wij even na middernacht terug richting het kampeerterrein waar het kampvuur laait en de slaapzak uitnodigend klaarligt.


Gebruikte Tags: , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.