Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: PODIUM FOTO, MUZIEK, ALGEMEEN, POP-ROCK

23 November 2014

John Miles rockt met Queen tijdens Night of the Proms 2014

  
Tekst: Paul Rijntjes

Beeld: Eric van Nieuwland 

Night of the Proms is al sinds 1985 een begrip. Met de unieke mix van klassieke- en popmuziek verrast Night of the Proms elk jaar weer vele duizenden fans. Dit jaar de 25e editie en dat is waardig gevierd. Een rij van topartiesten stonden op het podium van Ahoy Rotterdam op 21 november, zoals Nils Rodgers & Chic, John Miles, Katie Melua en Ceelo Green.

Opvallend is dat de publieke belangstelling minder is dan bij de voorgaande edities. Nagenoeg is de volledige tweede ring afgesloten en verstopt achter zwarte gordijnen. Voor het eerst is de presentatie in handen van een Nederlander; Joost Karhof, een juiste keuze blijkt, want op een relaxte wijze loodst Joost de toeschouwer door het programma.

  
Stevige beat
Het Vlaams symfonisch orkest Il Novecento onder leiding van maestro Robert Groslot brengt de zaal in vervoering met een weergaloze vertolking van driehonderd jaar klassieke en populaire muziek. Het koor Fine Fleur staat voor verfijning in zang. De Electric Band zorgt voor een stevige beat, vooral bij de begeleiding van de populaire muziek.

De aftrap van het concert ligt, zoals het hoort bij een avondje Proms, bij Il Novecento. Deze keer is gekozen voor een stuk van de componist Verdi. De sfeer is gelijk gezet en wordt nog verder uitgebouwd door het vurig accordeonspel van de Leste Ksenija Sidorova. In het eerste bedrijf staat de tango centraal. Hoogtepunt is het overbekende ‘El Nino’ van Astor Piazolla. In deze uitvoering levert het koor Fine fleur een indrukwekkende bijdrage. Later in het programma laat Ksenija Sidorova een andere kant van zich horen. Zij richt zich dan op intense muziek van Bizet’s ‘Carmen’.

  
De Nederlandse inbreng ligt bij Bo Saris, een soulzanger van de bovenste plank. Hij zingt twee nummers van zijn album “Gold”. Katie Melua heeft een prachtstem. Zij opent haar optreden met haar debuutsingle ‘The Closest Thing To Crazy’. Dit nummer en ook ‘Nine Milion Bicycles’ matchen goed met het  orkest. Meer recenter werk speelt zij samen met de Electric Band. Opvallend is de gitaarsolo van Arnold van Dongen.

Glitterpak
De power shot komt in de vorm van de Amerikaanse soulzanger Ceelo Green. In een fraai glitterpak gestoken zingt hij zijn hits ‘Crazy’, ‘Bright Lights Bigger City’ en ‘Fuck You’. Ceelo Green doet waarvoor hij komt. Hij krijgt de handen op elkaar en de stemming komt er goed in.

Het symfonie orkest Il Novocento pakt goed uit met zijn jaarlijkse filmscore. Dit keer is gekozen voor de filmtrilogie The Lords of the Rings. De combinatie van live muziek met de filmbeelden op een groot doek geeft een extra dimensie aan zowel de film als de score.

  
Queen
Mister`Night of the Proms` John Miles doet zijn opwachting in het tweede bedrijf. Naast zijn grootste hit ‘Music was my First Love’, heeft John een verrassing in petto. Samen met de voltallige muzikale bezetting zingt en speelt hij de Queen klassieker, ‘Bohemian Rhapsody’. Gelijk wordt het duidelijk waarom deze rocksong zo uniek is.

Naast al dit rockgeweld, is er voldoende ruimte voor Il Novecento. Zeer indrukwekkend  is het klassieke meesterstuk ‘El Buca’. Het uitgebalanceerde samenspel tussen Il Novocento en Fine Fleur zorgt voor een uitzonderlijke en zinderende ervaring.

De apotheose van de avond is voor Nile Rodgers & Chic; de koning van de disco. Met een groot orkest klinken zijn klassiekers, zoals ‘Le Freak’, nog voller. Disco op zijn grootst. De avond werd afgesloten door alle artiesten nog eenmaal op het podium samen te brengen en speelde ze onder andere het bekende nummer ‘We are Family’.


Gebruikte Tags: , , , , , , , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.