Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: ALGEMEEN, MUZIEK, POP-ROCK

1 November 2014

Dansen op de dampende funk van Maceo Parker in TivoliVredenburg

  
Tekst: Hannah van Gulijk
Beeld: Ronald Rijntjes

Op woensdag 29 oktober gaf Maceo Parker een concert in de Grote zaal van TivoliVredenburg. De 71 jarige Maceo Parker is een Amerikaanse funk-, soul en jazzsaxofonist en vooral bekend door zijn samenwerking met James Brown en Prince. Hij wist met zijn band het publiek te trakteren op een ruim twee uur durend concert.

Het publiek was heel divers en oogde ontspannen. Heerlijk met een biertje in de hand wachtende tot het spektakel zou beginnen. Onder luid gejuich werden de bandleden ontvangen en Maceo kwam al swingend het podium op. Als intronummer werd ‘Funky Fiesta’ gespeeld en hierdoor zat de sfeer er al goed in.

  
Funky vibe
Het volgende nummer wat werd gespeeld was ‘Off the Hook’. Het was een erg lang nummer, maar ondanks dat verveelde het niet. Zijn saxofonistkwaliteiten kwamen goed aan bod tijdens dit nummer. Daarnaast was Maceo tussendoor ook heerlijk aan het swingen en praatjes aan het maken met zijn medemuzikanten.

Het derde nummer dat ze speelde was ‘Make it Funky’.  De funky vibe was in dit nummer zeker aanwezig. Na dit nummer was er een samenspel gaande tussen Maceo en de toetsenist. Dit begon heel rustig, totdat de andere leden weer terugkwamen. Het werd ineens weer enorm swingend met een strakke groove. Maceo, de trombonist en de achtergrondzangeressen besloten om een mooie dansvoorstelling op te voeren, waardoor er net dat beetje extra aan het nummer werd gegeven.

  
Kwaliteitsband
Op een gegeven moment kreeg één van de achtergrondzangeressen de ruimte om solo te zingen. Wow, wat was dat geweldig! Ze heeft een enorm krachtige stem en wist daarmee het publiek goed mee te krijgen. Het bijzondere hieraan was dat Maceo in het niets wegviel en op dat moment een achtergrondzanger leek. Geweldig om te zien dat het niet alleen om hem draait, maar er genoeg ruimte wordt gegeven aan de andere bandleden. Hierdoor zie je wat voor kwaliteitsband hij achter zich heeft staan.

Na dit nummer namen ze bijna allemaal een korte pauze, behalve de trombonist en toetsenist. Hun samenspel zorgde voor een hele rustige ontspannen sfeer en kregen de hele zaal muisstil, je kon een speld horen vallen. Het was een heel rustig en meeslepend nummer dat met veel gevoel en passie werd gespeeld. Zo’n nummer wat je als achtergrondmuziek opzet tijdens een koude winteravond onder het genot van een wijntje en een vuurtje in de openhaard.

 
Al met al was het een zeer geslaagd concert. Het mooie aan de Grote zaal is dat het niet groot aan voelt. Ook al zat je helemaal bovenin je had toch het gevoel alsof je een intiem concert bijwoonde, mede dankzij de gemoedelijke en huiselijke sfeer.  Het enige wat opviel was dat de drummer het gehele concert zichtbaar kauwgum zat te kauwen en sommige bandleden iets enthousiaster hadden mogen kijken.


Gebruikte Tags: , , , , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.