Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: ALGEMEEN, MUZIEK, PODIUM FOTO

4 Oktober 2014

Radio 6 Soul & Jazz Awards 2014

   
Tekst: Jeffrey van Rossum
Beeld: Ronald Rijntjes 

Op donderdag 2 oktober werden voor de derde keer in de geschiedenis van Radio 6 de Soul & Jazz Awards uitgereikt. Afgelopen weken konden luisteraars stemmen op hun favoriete artiesten in zeven categorieën. De Westerunie in Amsterdam was het toneel voor deze jaarlijkse prijsuitreiking. Thuis was de show te volgen op NPO Radio 6 en Cultura 24. Heb je het gemist? Op zaterdag 4 oktober zendt de NTR een samenvatting uit, van 00:10 tot 1:00 uur op NPO 3. 

De Awards
De Radio 6 Soul & Jazz Awards vormen inmiddels een jaarlijks ritueel. De New Cool Collective was net als vorig jaar de huisband van de avond en speelden samen met de genomineerden enkele nummers tussen de uitreikingen door. De prijs voor 'Beste Artiest Vrouw' ging naar Caro Emerald. In haar toespraak vertelde ze dat ze vele prijzen nog steeds niet als vanzelfsprekend ziet. Ze blijft genieten van iedere prijs. De prijs voor 'Beste Artiest Man' ging naar Alain Clark. Hij doet al lang zijn best om een goede man te zijn, nu mag hij zichzelf eindelijk beste man noemen.

  
Voor 'Beste Groep' viel huisband New Cool Collective in de prijzen. Al 21 jaar vormen ze een vaste waarde in de jazzscene. De 'Beste Live Act' was volgens de luisteraars Typhoon, die altijd hard bezig is om een goede show neer te zetten en al zijn bandleden bedankte. Wouter Hamel mocht met 'Hollywood' de prijs voor 'Beste Single' meenemen.

'Beste Album' ging naar Bo Saris met het album 'Gold'. Hij bedankte Radio 6 voor het steunen van zijn carrière, net als de trouwe luisteraars. In de categorie 'Beste Soul & Jazz Talent' ging Kovacs er met de prijs vandoor. Ze was zichtbaar blij met haar award, die ze absoluut niet had verwacht te krijgen. 

  
Hoog niveau
De optredens waren allen van hoog niveau. Typhoon opende de avond met zijn feestelijke 'Bumaye'. Het was duidelijk waarom hij zich beste live act mag noemen, het publiek kon direct de heupen los gooien. Het tweede nummer was 'Hemel Valt'. Een mooi nummer met krachtige tekst en catchy melodie. Gare Du Nord gaf een sterk optreden met 'Marvin & Miles' en 'Beautiful Day'. Bij het tweede nummer speelde trompettist Rik Mol mee. Hij liet in zijn solo goed horen waarom hij tegenwoordig een veelgevraagde trompettist is.

  
Helaas had het publiek moeite om stil te blijven bij Daniël von Piekartz die 'Lilac Wine' zong en zichzelf begeleidde op piano. Dit talent verdiende wat meer aandacht. Zijn tweede nummer was 'Trouble', tevens de titel van zijn nieuwe album dat hij samen met Benjamin Herman heeft uitgebracht.

Shirma Rouse bracht ter ere van Nile Rogers een Chic Medley ten gehore samen met gitarist Rory Ronde. Deze medley met hoog meezing gehalte viel goed in de smaak bij het publiek. Bo Saris zong de nummers 'Tender' en 'The Addict'. Je moet van zijn hoge stem houden, maar de songs waren van hoog niveau.

  
Kovacs gaf vanaf het balkon 'Song for Joel' ten gehore. Een intiem nummer, dat wederom verstoord werd door pratend publiek. 'My Love' kwam beter uit de verf. Alain Clark zong het vrolijke 'Summer in My Mind' en het minder geslaagde jazzy 'I Can't Give You Anything But Love'. New Cool Collective sloot af met enkele eigen nummers. 

Mooie editie
NPO Radio 6 kan wederom terugkijken op een mooie editie met optredens van erg hoog niveau. Jammer is dat de echte soul & jazz nog wat onderbelicht blijft en dat het veelal popzangers en zangeressen zijn die er met de prijzen vandoor gaan. Desalniettemin heeft Radio 6 weer een afwisselende show weten neer te zetten met veel goede live muziek. 

  


Gebruikte Tags: , , , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.