Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: CABARET, ALGEMEEN

22 September 2014

Comedyhuis Utrecht opent met een knal in Tivoli/Vredenburg

  
tekst: Youetta Visser beeld: Marcel Kamphuis en Youetta Visser

Utrecht mag zich in de handen knijpen. De eerste comedyavond op de nieuwe locatie van Tivoli/Vredenburg op donderdag 18 september was een groot succes. De ontvangst haperde helaas nog, doordat de 250 toeschouwers in groepjes per lift naar de nogal kale zaal op de bovenste verdieping werden gebracht, hetgeen inclusief kaartverkoop en een onderbezette bar resulteerde in bijna een half uur vertraging. Maar daarna werd een mooie standupavond neergezet door een professionele lineup van vier comedyspelers. Het zeer gevarieerde netwerk toeschouwers van het Comedyhuis Utrecht verhuisde mee van de gracht naar de nieuwe locatie op het centrale stadsplein en genoot daar van de acts. De managers van Vredenburg keken tevreden vanaf de balustrade naar de bomvolle zaal en het levendige publiek.

Inmiddels kan het Comedyhuis Utrecht zich meten met de Comedytrain in Amsterdam. Na jaren van investeren kunnen de negen vaste spelers en de ruime kring gastspelers tevreden zijn. Helaas zijn de open-mic avonden gesneuveld, maar de beslissing om Comedyavonden in Tivoli/Vredenburg te houden blijkt een schot in de roos. De avond werd keurig geopend door founding fathers Hank en Jeroen Pater, Hank als MC/presentator, Jeroen als eerste comedyspeler. Hank was zichtbaar trots en heette iedereen breed lachend welkom. Jeroen zette een uptempo act neer, waarin hij de lachers op zijn hand kreeg met zijn oplopende woede bij de verkoop van 'de aanbieding van de week' bij de kassa van het benzinestation. Onverstoorbaar liet hij de situatie uit de hand lopen. Meer kwetsbaar toonde hij zich bij zijn bezoek aan zijn moeder, waar hij ouderwets op het matje wordt geroepen en als jonge jongen ontwijkend reageert. Na hem betrad de twintiger Stefan Pop met een veel rustiger energie het podium. Ook in zijn set, deels gebaseerd op verhalen uit zijn zojuist verschenen boek: 'Moet je nou eens horen' ontsporen situaties, ditmaal door zijn onorthodoxe kijk. Zo ziet hij dat de lichten in de flats tegenover hem bijna een vierkant vormen, op één lampje na. En daar moet hij natuurlijk wat aan doen. Jammer dat hij in zijn act deels letterlijk met papier in de hand voorlas, maar eerlijk  gezegd: het publiek lachte er niet minder om.

  

Na de pauze was het de beurt aan de zeer droge Felix Heezemans: "Nou die opkomst ging al eigenlijk best goed. Ik heb niet in mijn broek gekakt ofzo."  Zijn kracht was onder andere het echt doorakkeren van een situatie. Zo is hij minutenlang aan het uitleggen waarom het water dat uit het plafond naar beneden komt geen plas van een daar toevallig bivakkerend nijlpaard kan zijn: "Dat zou toch opvallen als mijn vriendin elke dag vijf bakken sla naar boven brengt." De avond werd afgesloten door podiumdier Leon van der Zanden. Helaas was zijn act soms ietwat verouderd, bijvoorbeeld waar hij het had over het huwelijk tussen Wendy en Xander de Buisonjé, maar zijn uitgebreide mimiek maakt veel goed. Knap ook hoe hij ter plekke teruggrijpt op alle voorgaande acts en hoe hij reageert op de zaal. Niet iedereen in de zaal was trouwens gecharmeerd van zijn opmerkingen over vrouwen.

De maandelijkse Comedyavonden in Tivoli/Vredenburg zijn een mooie aanvulling op de rest van de programmering en brengen leven in de brouwerij op een plek in de nok van het gebouw. Dat belooft wat voor het  Utrecht International Comedy Festival in het voorjaar van 2015. Mooi werk!


Gebruikte Tags: , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.