Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: MUSICAL

14 September 2014

When you know me, I am shy

 Hedwig & The Angry Inch Hedwig & The Angry Inch Hedwig & The Angry Inch
Door Youetta Visser met foto's van Theater Mogul en Dennis Veldman.

Je zal er maar zitten, in vol transseksueel ornaat, in je rokje onhandig balancerend op een rekje en de dichtsbijzijnde man in het publiek vragen: "Help je me even?", om dan "Nee" te horen. Netjes gezegd: 'De ambiance werkte niet mee in het Parktheater in Eindhoven bij de voorstelling 'Hedwig and the Angry Inch'. Maar zelfs dan gaat Sven Ratzke professioneel volle bak en schakelt onverdroten de volgende man in de rij in.

De rol van de tot vrouw verbouwde Hedwig is op zijn lijf geschreven. Ondersteund door een stevige band staat Sven Ratzke als een goddelijke kruising tussen Tina Turner en Mick Jagger op hoge hakken te rocken op het podium en verleidt hij het publiek, waarbij Ratzke trouwens opvallend goed zingt. Lekker subversief en gewaagd verkent hij de grenzen bij kijkers aan de tafeltjes voor het podium. Als in een nachtclub zit hij bij de een op schoot, likt sensueel aan de bril van een ander, betast iets te lang die mooie man vooraan en eist onverbiddelijk alle aandacht op.

Hedwig & The Angry Inch Hedwig & The Angry Inch Hedwig & The Angry Inch

Ondertussen gooit hij het levensverhaal  van Hedwig ("Head wigg" ) zingend en vertellend de zaal in, dat ons van Oost-Berlijn naar de VS voert en van man tot trans, zoekend naar een passende counterpart. Juist doordat Ratzke het treurige en eenzame verhaal lardeert met humoristische improvisaties ter plekke - "Wiet smoken, how do you call it here? Blowing? Oh darlling!"  - vermijdt hij de valkuilen van de nogal Amerikaanse feelgood sentimenten. Ook schuwt hij de tedere en pijnlijke scènes niet. En dat alles in vloeiend Duits/Engels. Een voorstelling van internationale klasse.

Op weg naar de voorstelling had uw redactie het er al over: wat is het toch fijn als in het theater iets stevigs wordt neergezet, iets met ballen, iets wat eigenzinnig is. We krijgen waar we om gevraagd hebben: een topfitte ster die zijn vele talenten optimaal benut en in steeds minder kleding heel kwetsbaar weigert mee te doen aan getrut. Op de terugweg zijn we fans die dwepen met Sven Ratzke en die vreselijk zin hebben de nacht door te halen. We schamen ons plaatsvervangend voor de soms afwachtende zaal en bedenken hoe kwetsbaar het is dat de hele voorstelling op Ratzkes schouders rust, ondanks de degelijke ondersteuning van de bandleden, die ook her en der een rol op zich nemen in het verhaal. Aan het eind van de avond ligt de zaal aan Le Ratzkes voeten, dat wel natuurlijk.

Hedwig & The Angry Inch Hedwig & The Angry Inch Hedwig & The Angry Inch

Helaas was dit de laatste keer dat 'Hedwig and the Angry Inch'  in Nederland te zien is; in Antwerpen en Berlijn is de voorstelling nog wel te bezoeken. Ratzke is daarnaast dit seizoen in Nederland te bewonderen in de voorstelling 'Diva, Diva'. Ook daar in vol ornaat. Een aanrader is een understatement.

Sven Ratzke


Gebruikte Tags: , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.