Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: FESTIVAL, JAZZ

6 September 2014

Jazzinhetdorp: Amstelveen is een festival rijker


Tekst en beeld van Eljo A. Morpurgo

24 augustus 2014 was de eerste keer dat Jazz in het dorp georganiseerd werd door de lokale middenstand. Een zondag waar een groot deel van de Amstelveens Jazz lievend bevolking naar toe had geleefd. Een nieuw, voor Amstelveen, groot evenement in de steeds gezelliger wordende dorpskern. En dat is precies de juiste plek gebleken voor dit evenement.

Hoewel de meeste mensen bij het wakker worden niet veel hoop hadden op een gezellige dag door de stromende regen, klaarde het net voor aanvang totaal op. Bij de eerste tonen van de muziek brak de zon door en is deze niet meer weggegaan. Een zonovergoten warme dag waarvan volgens mij meer dan vijfduizend mensen hebben genoten.

Kleinschalig moest het volgens de organisatoren blijven maar het heeft nu al de potentie voor meer. Een mooie dag van twaalf uur in de middag tot negen uur in de avond, vijf podia op diverse plekken in de dorpskern en eten en drinken op elke hoek van de straat. Ik sprak meerdere mensen die het koningsdag gevoel beschreven maar dan met rustiger en gezelliger publiek. Ik kan niet anders dan beamen dat ik ook van die dag heb genoten. Het was een dag dat je oude bekenden weer eens zag en kon spreken onder het genot van geweldige muziek, een drankje en een hapje.

Alle muzikanten uit eigen dorp is natuurlijk ook iets om als Amstelveen trots op te zijn. Om een paar namen te noemen van artiesten en bands die de dag tot een succes hebben gemaakt, Groovy latin van "J4A" samen met zangeres Sylvia Blom. Klassieke Jazz van "Placid Notes" met zangeres Liv Webbers iets geïnspireerd door artiesten als Amy Winehouse. "Lily was here" met zangeres Lilian met muziek van o.a. Sting. "Bordeaux Quartet" met een Blues achtige Jazz. "The Looters" Jazz/Blues/Soul. "Nod Now", "Bluestone" en "Taek Blank & Frank" Ik doe de anderen waarschijnlijk te kort maar bezoek gerust na het lezen van dit stukje de website.

In totaal waren er op de vijf podia volgens mij achttien bandjes die het tot een perfecte dag maakte. En niet alleen voor de oudere generatie maar de jongere generatie kon de muziek ook waarderen. Het eerste optreden was nog niet begonnen op het dorpsplein of kinderen vanaf vier of vijf stonden vooraan met elkaar te dansen. Speciaal door de muziekschool Amstelveen voor de kinderen waren er gratis workshops, samen dansen, zingen en muziek maken. Of je eigen kartonnen muziek instrument maken en versieren georganiseerd door The art of Jazz. En bij kook studio De Pantry je eigen Pizza of pannenkoek maken en natuurlijk opeten.

Amstelveen is een geweldig festival rijker.

Jazzinhetdorp


Gebruikte Tags: , , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.