Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: ALGEMEEN, Lowlands, MUZIEK, PODIUM FOTO

1 September 2014

Hilarische taferelen met de Ashton Brothers

  
Tekst en beeld: Michaela Meijer

Lowlands, zondag 17 augustus 2014. Vang het konijn bij zijn staartje en krijg een gratis kaartje! Alfred het Stuntkonijn krijgt vroeg in de show al zijn moment of fame. Het kanon wordt op het podium neergezet en we zien nog net het kontje van Alfred uit het kanon steken. Het publiek in de Juliet is er klaar voor, steekt zijn handen in de lucht en met veel kabaal en gejuich wordt Alfred het stuntkonijn de tent in geschoten.

Dit zijn de Ashton Brothers. Pepijp Gunneweg, Pim Muda, Joost Spijkers en Friso van Vemde Oudejans. Vier kleinkunst-kunstenaars, vier alleskunners. Muziek, acrobatiek, humor, magie, variété, circus, de Ashton Brothers zijn een totaal beleving.

Deze middag staan de Ashton Brothers met z’n drieën. Hard werken voor de mannen, want het is een snelle voorstelling. De mannen vliegen als wervelstormen over het podium, het publiek valt van de ene in de andere verbazing.

De show vanmiddag: Un, dos, tres, cervesa!
Na het wegschieten van Alfred, zien we een mooi staaltje gezichtsbedrog achter een gordijn. Handen en een hoofd schieten alle kanten op door het gordijn heen. Het is een bizar, humoristisch, maar ook geweldig gezicht.

  
Verder nog een snelle dans-act, een viezige man-act, de man met de ladder tussen zijn tanden-act en een muziek-act gespeeld op een tafel vol flessen. Ook een jongen uit het publiek krijgt een rol in het stuk en wordt uiteindelijk in een rolstoel van een tafel afgeduwd.

Extra credits krijgt van mij de Mexicaanse Mariachi-act. Je moet eerst drie keer kijken naar wat er nu precies gebeurt op het podium en dat is werkelijk waar kunst met een grote K.

De eerste persoon bespeelt met een hand de contrabas en met zijn andere hand de hals van de gitaar. De tweede persoon bespeelt met een hand de klankkast van de gitaar en met zijn andere hand een kant van de accordeon en de derde persoon bespeelt met een hand de andere kant van de accordeon en met zijn andere hand schud hij een centenbakje. Met open mond van verbazing kijken we naar dit staaltje topentertainment.

  
Ashton Brothers is variété op topniveau! Een gekke circusact, een mooi lied, acrobatiek, dans, humoristische taferelen, alles is mogelijk en alles komt voorbij. Op de website van de heren staat waar zij dit jaar nog allemaal te zien zijn met hun tour.


Gebruikte Tags: , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.