Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: Lowlands, ALGEMEEN, PODIUM FOTO

29 Augustus 2014

Overweldigend: Warhorse

  
Tekst: Michaela Meijer

Beeld: Berbera van den Hoek

De recensies zijn laaiend enthousiast. Warhorse is een magnifiek theaterspektakel (AD), Topniveau (NRC), Onvergetelijk en verbluffend (Dagblad van het Noorden). Hoe bijzonder is het dan dat ook Lowlands een sneak preview krijgt van deze productie.

Lowlands, zaterdag 16 augustus 2014. Ook nu weer zit de Juliet tot de nok toe gevuld. Iedereen is benieuwd en nieuwsgierig naar het hoe en waarom van Warhorse. Hoe is het toch mogelijk dat een paardenpop met zichtbaar mensen erin zoveel enthousiasme oproept?

Warhorse, oorspronkelijk een roman van de Britse auteur Michael Morpurgo, speelt zich af in de 1e Wereldoorlog met als hoofdrolspelers de paarden Joey en Topthorn. Met deze 2 paarden maken wij dan ook kennis deze middag.

  
Allereerst maken we kennis met Karel Simons, Resident Puppet Director. Hij vertelt ons hoe Warhorse tot stand is gekomen, welke technieken belangrijk zijn in de productie en waar de poppen gemaakt worden. Doodse stilte hangt er in de Juliet, het publiek hangt aan de lippen van de verteller. Het is toch ook bijzonder om te horen dat aan 1 zo’n paardenpop wel 1 jaar wordt gewerkt met wel 20 mensen? Dat de puppeteers in en naast de paarden, opgeleid moeten worden om de paarden zo realistisch mogelijk te laten bewegen en vooral te laten ademen.

En dan is het zover. Joey en Topthorn stormen het podium op. De Juliet houdt zijn adem in en er golft een gevoel van ongeloof door de tent. Het kippenvel staat hoog van top tot teen en de ooh’s en aah’s zijn niet van de lucht. Wat ontzettend fantastisch.

  
De verteller laat zien hoe alles in zijn werk gaat. Hoe de samenwerking verloopt tussen de puppeteers en wat er gebeurt als Joey of Topthorn schrikt. Het is gewoon eng hoe echt het allemaal lijkt. Wat een kunstenaars!

Je ziet een neppaard met 4 benen, maar je ziet ook 4 mensenbenen. Het is ongelooflijk hoe snel je dat allemaal niet meer ziet. Je ziet een paard, met al zijn bewegingen en zelfs emotie.

We krijgen een heel klein stukje te zien uit de voorstelling Warhorse, waarbij Joey en Topthorne in een soort gevecht raken. De paarden rennen, springen en dansen om elkaar heen. Ik geloof mijn eigen ogen gewoon niet. Dit is werkelijk waar een must see! Warhorse staat tot en met 19 april 2015 in diverse theaters in Nederland.


Gebruikte Tags: , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.