Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: Lowlands, ALGEMEEN, PODIUM FOTO

26 Augustus 2014

Tim Fransen zet Romeo naar zijn hand

  
Tekst en beeld: Berbera van den Hoek

Het was even zoeken maar achter op het Lowlandsterrein, verscholen achter het water staat de spiksplinternieuwe en grotere Romeotent. Dit is de serieuze hoek waar het literatuur en comedy programma zich afspeelt.

Voor de tent staat het filosofie café en op zaterdag en zondag de Literaire Tatoo Shop. Waar dichters direct hun woorden op een lichaamsdeel vereeuwigen en in de tent is er een gevarieerd programma. Voor standup comedian, winnaar Leids cabaretfestival en filosoof Tim Fransen staat er een lange rij voor de tent en er moet publiek teleurgesteld worden, omdat het echt vol is.

Tim schuwt zware onderwerpen niet en gooit er gelijk de Gaza-crisis in. Hij wil vooral neutraal blijven. Maar hoe doe je dat als je trek hebt in Palestijnse olijvensoep en het enige Israelische product in Nederland gemaakt blijkt te zijn.

  
Er volgt een hilarisch verhaal over een moeilijke zoektocht door de supermarkt. In sneltreinvaart gaat hij van het marketing offensief van IS(IS), internet porno, man-vrouw verhoudingen naar Nietsche en terug via Freud.  Als hij denkt of aan de zaal kan zien dat het te ingewikkeld is, verduidelijkt hij het op zijn manier. 

Publiek blijft tot aan de achterste rijen geboeid aan zijn lippen hangen. Zijn gevatte verhaal wordt versterkt door een goed gevoel voor timing en een prima podiumpresentatie.

Komend seizoen gaat Tim Fransen het land door met de avondvullende voorstelling Het failliet van de moderne tijd. Wil je hem zien waar hij speelt, kijk dan op de website.


Gebruikte Tags: , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.