Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: MULTIMEDIA, Lowlands, PODIUM FOTO, ALGEMEEN

24 Augustus 2014

The New Rambo Generation: Niet voor watjes!

  
Tekst en beeld: Berbera van den Hoek

Lowlands, 15 augustus 2014, Juliettent. Op de stoelen in de Juliet liggen Amerikaans vlaggetjes. Op het podium hangt de Amerikaanse vlag en  er marcheren soldaten. Er klinkt een speech voor een soldaat in een rolstoel. Hij krijgt de ‘medal of honor’ uitgereikt maar als hij daarna een standbeeld onthult barst de hel los.

We worden meegenomen naar de slag om heuvel 737 in Vietnam en je waant je op de filmset van Apocalyse Now of Full Metal Jacket.  Opgefokte soldaten met machinegeweren helpen elke Vietnamees die in de buurt komt naar de andere wereld. De een doet het beter dan de andere in de wedstrijd wie de meeste heeft vermoord.

  
De spanning loopt op naar een eindeloze vechtscène waar alles uit de kast wordt gehaald. Knap karate en kungfu, afgehakte ledematen en andere wonden met rondspattend bloed wat op niet zo’n subtiele wijze uit spuitflesjes wordt gespoten.

Tussen het vechten door zijn er enkele spaarzame rustmomenten. Dan gaat de fles met drank rond en de marines halen herinneringen aan thuis op. Het blijkt dat de mannen in een uitzichtloos bestaan zaten. Ze waren werkeloos en zien het leger als hun redding.  Mooie vondst is de ‘Dear John’ brief die een van de soldaten van zijn vriendin krijgt. Zij maakt hun relatie uit, omdat ze niet kan leven met een vriend die oorlog voert in een land waar hij niet hoort te zijn.

  
Na weer een heftig vuurgevecht waarbij het hele bataljon in een hinderlaag loopt zijn we weer terug bij het begin en we zien de enige overlevende.

De Young Gangsters maken met de New Rambo Generation een snelle voorstelling met veel actie en geweld. De balans slaat wel ver door naar geweld waardoor de rustmomenten dreigen onder te sneeuwen. Wil je deze voorstelling ook beleven kijk dan op de website van Young Gangsters.


Gebruikte Tags: , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.