Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: WERELDMUZIEK, MUZIEK, ALGEMEEN

28 Juli 2014

Sterk programma Jazz Middelheim 2014

Antwerpen maakt zich op voor de aankomende editie van Jazz Middelheim dat plaatsvind van 14 tot en met 17 augustus in het Antwerpse Park Den Brandt. Het festival zal ook dit jaar bestaan uit grote namen uit de internationale jazzwereld. Op het programma staan onder andere Herbie Hancock en Wayne Shorter als duo, Ahmad Jamal, Enrico Rava & Stefano Bollani, Dave Douglas Quintet, bassist Avishai Cohen met zijn Trio with Strings en Stacey Kent. Jef Neve ’10 jaar trio’ wordt het feestelijke jubileumconcert van Jef Neve Trio.

Daarnaast wordt er aandacht geschonken aan het pensioen van de Belgische mondharmonicaspeler Toots Thielemans onder de noemer, “The Music of Toots Thielemans”. Hierbij zullen grote namen en muzikale vrienden van Toots hun favoriete nummers uit zijn oeuvre spelen. De basis wordt gelegd door zijn vaste ensemble, het trio Karel Boehlee, Hein Van de Geyn en Hans van Oosterhout. Ook enkele bijzondere gasten zullen van de partij zijn. Waaronder Kenny Werner, Bert van den Brink, Bert Joris en Philip Catherine.

Jonge artiesten
Ook jonge, creatieve projecten krijgen traditioneel een plek op Jazz Middelheim. Zo staan ook MikMâäk, Phronesis, Bruno Vansina Orchestra, Carate Urio Orchestra en het coachingproject van Artesis Plantijn Hogeschool op het programma.

Artist in residence is dit jaar pianist Vijay Iyer. Hij zal drie dagen in verschillende samenstellingen te zien zijn. Zijn eerste concert brengt hij met het Vijay Iyer Sextet feat. Steve Lehman, Mark Shim, Harish Raghavan, Tyshawn Sorey & Graham Haynes, vrijdag brengt hij het sociaal bewogen project Vijay Iyer & Mike Ladd 'Holding It Down: The Veterans' Dreams Project' en hij sluit af met een strijkersensemble als Vijay Iyer 'Mutations I-X' feat HERMESensemble en solo.

Club Stage
Er is tijdens deze editie een gloednieuw tweede podium gekomen onder de naam Club Stage. Op dt podium is elke dag een eigen muzikaal verhaal te zien. Het wisselt af met de concerten op het hoofdpodium. Hier stellen verschillende groepen met diverse projecten, combinaties en creaties zich voor. Ze brengen telkens sets van dertig minuten en aan het eind van de avond zorgen deze muzikanten met een bijzondere set van zestig minuten op deze Club Stage voor de echte afsluiter van de festivaldag.

Informatie
Tickets zijn te koop via de website van Jazz Middelheim en via Fnac. Daarnaast zijn er ook groepstickets en jongerentickets verkrijgbaar. Op het festivalterrein is er een verzorgde catering met ruim vegetarisch en een glutenvrij aanbod aanwezig. De allerjongste jazzfans kunnen terecht in de gratis kinderanimatie. Het festival biedt dit jaar ook luxe-dagarrangementen aan in samenwerking met de restaurants Dock’s Café, Umami en Danieli Il Divino. De arrangementen zijn verkrijgbaar bij deze restaurants.

Wie het Middelheimmuseum tijdens het festival bezoekt, krijgt, op vertoon van zijn of haar festivalticket, een cultureel verrassingspakket (op=op).

CultuurpodiumOnline.nl zal verslag gaan doen tijdens Jazz Middelheim 2014. Hou de website in de gaten voor sfeerverslagen en concertreportages.


Gebruikte Tags: , , , , , , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.