Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: MUZIEK, DE PARADE, FESTIVAL

24 Juli 2014

We, the people here, don't want a war!

Barricade Barricade Barricade
Door Paolo met foto's van Mieke Kreunen

Zondagavond 20 juli was het een broeierige hete midzomeravond. Het Paradeterrein in Utrecht was bomvol met mensen die zich met hapjes en drankjes uitstekend leken te vermaken maar die vanwege de zinderende hitte in de theatertenten niet zo enthousiast waren om ook daadwerkelijk voorstellingen te gaan zien.

Dat gold ook voor de voorstelling Barricade. De tent bleek maar halfvol. Mogelijk kwam dit mede vanwege het feit dat Leoni Jansen van haar deelname aan de voorstelling wegens familieomstandigheden moest afzien. Izaline Calister had in overleg met de musici besloten om die avond de voorstelling toch door te laten gaan en de gekozen liedjes alleen te zingen (uiteraard wel met de oorspronkelijke begeleidingsgroep bestaande uit  een bassist/zangeres en gitarist/zanger).

Izaline is niet alleen een hele mooie vrouw, maar ook een hele innemende persoonlijkheid. Na een korte introductie, waarin zij het publiek verzocht om een beetje begrip wanneer zij af en toe op een papiertje met liedjesteksten moest kijken nu ze alleen was, ging de voorstelling van start.

Barricade Barricade Barricade

Barricade is een compilatie van oorspronkelijke protestsongs vanaf de jaren ’60. Dat waren de jaren waarin jongeren zich openlijk gingen afzetten tegen het etablishment en op allerlei manieren werd geprotesteerd, onder andere door middel van protestliedjes. Liedjes die iedereen wel kent en die eigenlijk - maar ook jammer genoeg - tijdloos blijken te zijn. Want sinds de jaren ’60 is er eigenlijk ten aanzien van een heleboel wereldproblemen, ondanks alle  mensenrechten- en milieuactivisten, technische vooruitgangen, verbeterde communicatiemiddelen, helaas maar weinig veranderd. Er wordt nog steeds gediscrimineerd op ras, geloof en andere persoonskenmerken, oorlog gevoerd, macht misbruikt en het grote geld regeert nog steeds. Daar hebben al die protestsongs helaas toch weinig in kunnen veranderen. Met dat alles blijft het de kunst om in een betere wereld te blijven geloven.

Izaline heeft een greep gedaan uit het repertoire en een selectie gezongen van de veel uitgebreidere playlist waarmee het gezelschap na de zomer de theaters in gaat. Zij trapte af met Times They Are A-Changin’ van Bob Dylan, eigenlijk de eerste echte protestzanger ter wereld. Vervolgens vertolkingen van onder meer Give Me Hope Joanna, een lied tegen apartheid, Fuck You (very very much) speciaal geschreven 'ter ere van' George Bush Jr., I Want To Sing A Song Of Freedom van Bobby Darin (tekst spreekt voor zich) waarin het enthousiaste publiek meezong. Hoogtepunt van het concert was voor mij de vertolking van Blowin’ In The Wind, eveneens van Dylan, waarbij was gekozen voor een adembenemend fraai arrangement met een zeer originele samenzang en onverwachte harmonie van stemmen en muziek. Alleen voor dat lied zou iedereen de voorstelling moeten gaan zien! De afsluiter was het Nederlandstalig protestnummer van Boudewijn de Groot (Meneer de President).

Barricade Barricade Barricade

Een pareltje van een voorstelling, een ingetogen half uur met mooie liedjes. Gezongen door een innemende zangeres met een kleine muzikale bezetting. Doordat het zo mooi klein werd gehouden, kreeg het geheel ook nog een intiem karakter. En dat is knap bij zoveel Paradelawaai buiten de tent. Een aanrader!

Ik ben benieuwd hoe de voorstelling zal zijn samen met Leonie Jansen dus ik ga deze voorstelling zeker nog eens zien!

Come and sing a simple song of freedom,
Sing it like you've never sung before,
Let it fill the air,
Tell the people everywhere

We, the people here, don't want a war!

De Parade | Barricade


Gebruikte Tags: ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.