Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: WERELDMUZIEK, PODIUM FOTO, MUZIEK, ALGEMEEN

23 Juli 2014

Umbria Jazz: internationale topmuziek in het groene hart van Italië

  
Tekst: Jorien Heemskerk

Beeld: Ronald Rijntjes 

Zomerse temperaturen, eeuwenoude cultuur, groene vergezichten, mediterrane gerechten en vooral heel veel goede muziek. Dat is Umbria Jazz, een internationaal festival in het 'groene hart van Italië' tussen Rome en Florence. CultuurpodiumOnline was er de afgelopen week bij en zag grootheden als Al Jarreau, Hiromi en Michel Camilo. Maar ook Italiaanse topartiesten ontbraken niet in het programma.

Al 41 jaar wordt het historische stadje Perugia iedere zomer tien dagen lang gevuld met kleine en grote concerten. Op zonnige pleinen en in schaduwrijke straatjes; in musea en het achttiende-eeuwse Morlacchitheater. En op het hoofdpodium onder aan de berg: de Arena Santa Giuliana.

  
Het programma is zo divers dat het nauwelijks in het kort te omschrijven is. Dit jaar waren er onder andere:

- Avonden in de Arena gewijd aan funk en soul, jazz en Brazilië, de piano en de stem.
- Intieme (nacht)concerten van blazers en bassisten in het Morlacchitheater.
- Twee keer per dag een 'street parade' met de swingende FunkOff-fanfare.
- Dagelijks een non-stop concertserie onder de bomen van de Carduccituinen én meerdere optredens op het centrale plein van de stad.
- Lunches, aperitieven en diners met livemuziek.
- Een wedstrijd en workshops voor jonge jazzmusici van binnen en buiten Italië.

Een groot deel hiervan is vrij toegankelijk; de bekende zangers en muzikanten in de Arena en de binnenlocaties zijn al te zien voor nog geen twee tientjes per keer.

 
Vakantie
Uniek aan het festival is dat er maar weinig concerten op hetzelfde moment plaatsvinden, waardoor je niet van hot naar her hoeft te rennen om niets te missen. Bovendien geeft dit je de gelegenheid om de muziek te combineren met andere vakantieactiviteiten. Bijvoorbeeld het bekijken van de vele Etruskische poorten en andere historische bouwsels in de stad, een bezoek brengen aan Assisi of het meer van Trasimeno, of uitgebreid gaan eten in een van de vele restaurantjes in de omgeving. 

Meer volgt!
CultuurpodiumOnline zag bij Umbria Jazz niet alleen internationale grootheden als Al Jarreau, Hiromi en Michel Camilo, maar ook Italiaanse topartiesten als Paolo Fresu en Fiorella Mannoia. Van de meeste waren we zeer onder de indruk! Hou ons de komende dagen in de gaten voor impressies in woord en beeld.

 

De volgende editie van Umbria Jazz in Perugia vindt plaats van 10 tot en met 19 juli 2015. Wil je niet zo lang wachten? Tussen kerst en nieuwjaar is er ook een wintereditie in het 70 km verderop gelegen Orvieto. Meer informatie vind je op www.umbriajazz.com


Gebruikte Tags: , , , , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.