Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: POP-ROCK, MUZIEK

1 Juli 2014

Eerste editie 'Night at the Park' groot succes


Tekst en beeld: Maarten Grootendorst en Berbera van den Hoek

Night at the Park is een gloednieuw zomeravondfestival in het Haagse Zuiderpark op de avond voor Parkpop. Het belooft een mooi feest te worden, want op het programma staan o.a. Golden Earring en Madness. Leuk om te weten is dat alle bands die optreden in het verleden ook op Parkpop hebben gestaan. Uiteraard is er ook een festivalmarkt op het terrein en aan de inwendige mens is ook gedacht. Deze eerste editie vond plaats op zaterdag 28 juni 2014.

Pechvogel
In een zonnig Zuiderpark trappen De Kraaien rond kwart voor vijf het festival af. Dit is iets later dan gepland om de bezoekers de tijd te geven naar het podium te gaan. Ik heb mij laten vertellen dat er lange rijen staan bij de ingang. Toch is het veld nog redelijk leeg als de gesnavelde Haagse rappers losbarsten. De kleurrijke vogels laten zich er niet door uit het nest slaan en maken er een feestje van. Het publiek snelt toe onder de aanstekende klanken van Pechvogel en de Leggende Gelde die letterlijk in het rondvliegen.


Als Van Dik Hout opkomt, is het veld al goed gevuld. Zanger Martin Buitenhuis is in vorm en hij heeft er geen enkel probleem mee het veld los te krijgen. De handen gaan massaal de lucht in en het publiek zingt uit volle borst mee met de klassiekers zoals ‘Stil in mij’, ‘Zij maakt het verschil’ en ‘Alles of niets’. Natuurlijk laten ze ook wat horen van hun laatste album dat begin dit jaar uitgekomen is. Kortom een goed gedegen optreden van een sympathieke band met mooie, lekker in het gehoor liggende Nederlandstalige nummers.

Gedegen
Dan is het even omschakelen naar iets anders en vooral hardere muziek. Op het podium komt De Staat. Deze Nijmeegse rockband heeft in hun zeven jarig bestaan al op alle grote festivals gestaan en een goede live reputatie opgebouwd. Ook vanavond stellen ze niet teleur. Ze zetten een gedegen en strak optreden neer. Daar is helemaal niets op aan te merken, maar de muziek is toch minder aanstekelijk dan de andere bands.


De hoofdact en afsluiter van het festival is Madness maar eerst is het nog de beurt aan de Golden Earring die een thuiswedstrijd spelen. Dat laten ze ook merken. Ze laten het publiek genieten van een geweldige uitvoering van ‘Radar Love’ met indrukwekkende solo’s van de heren. Ze hebben er duidelijk plezier in om op hun geboortegrond op te treden. Het staat als een huis en de energie spat ervan af. Dat wordt ook door het publiek opgepikt die uit volle borst meezingt met de klassiekers.

Dampende feestmassa
Madness, de Engelse ska band en afsluiter van de avond weet met hun aanstekelijke songs krijgen het hele Zuiderpark aan het dansen te krijgen. Een feest der herkenning en eerlijk is eerlijk niemand kan stil blijven staan op ‘Embarressment’, ‘House of Fun’ en de vele andere hits die ze in de afgelopen 35 jaar hebben gehad. Het Zuiderpark verandert in een grote dansende en dampende feestmassa. Een goede afsluiter van een super geslaagd zomeravond festival.


Heb je Night at the Park dit jaar gemist? Zet alvast de datum 27 juni 2015 in je agenda voor de tweede editie!


Gebruikte Tags: , , , , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.