Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: ALGEMEEN, MUZIEK

27 Juni 2014

Tommy Moustache muzikale klasse op hoog niveau

  
Tekst: Serge Julien
Beeld: Johannes Odé

Opzwepende ritmes en afwisselende genres wisselden elkaar in hoog tempo af in de bartent tijdens het kleinschalige evenement Muziek op de Rotte in Rotterdam. De bijzondere nieuwe Nederlande groep Tommy Moustache draaide haar hand niet om voor een eigenzinnige fusie van jazz, rock, funk, film en humor.

Tommy Moustache wordt gevormd door Ntjam Rosie-bandleden Jorn ten Hoopen en Bas Kloosterman op respectievelijk gitaar en bas, Jasper van Damme op saxofoon en Mark van Kersbergen op drums. In november 2013 bracht de groep hun eerste titelloze EP uit. Het debuutalbum staat gepland voor in het najaar.

Daltons
Al bij het aanschouwen van de heren voel je aan je water dat het gene dat komen gaat, niet doorsnee zal zijn: een upgrade van de Daltons - alle vier snorren, witte onderhemden en nonchalant zittende chino’s. In het eerste nummer ontdekt de oplettende toeschouwer meteen de openingstune van de jaren ‘80 tekenfilmserie Inspector Gadget dat al funk-rockend nostalgie en een brede glimlach oproept.

  
Curieus getitelde nummers als ‘Krank im Kopp’ en ‘Steven Seagal’ - jawel, een ode aan de beroemde martial arts acteur – volgen een aanpak die een veelheid aan stijlen tot elkaar laten komen. Het gros van de songs volgt geen vast patroon, maar vliegt zonder waarschuwing met een noodgang uit de bocht om plaats te maken voor een vette groove, beukende rock, verbluffende improvisatie of ontroerende blues.

Snerpend
Soms roept de stijl van Tommy Moustache iets op van The Ploctones, maar dan een graad luchtiger. Ten Hoopen toont zich een begenadigd gitarist met gevoel voor smaakvolle jazz- en rockloopjes en snerpende geïnspireerde solo’s, terwijl Van Damme lyrische en krachtige saxpartijen de wereld in stuurt. Het geheel wordt ondanks de plotselinge uitbarstingen bij elkaar gehouden met de pompende en hamerende bas door Kloosterman en het retestrakke slagwerk van Van Kersbergen.   

Tommy Moustache’s muziek is vrolijk, onvoorspelbaar, rebels, humoristisch en zit razend goed in elkaar. Tijdens het optreden op Muziek op de Rotte spatte het speelplezier ervan af en wist het kwartet haar publiek drie kwartier lang van begin tot eind te boeien. Een verrassende en vooral veel belovende act van eigen bodem.


Gebruikte Tags: , , , , , , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.