Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: LOCATIETHEATER, JEUGD, FESTIVAL, OEROL

16 Juni 2014

Leugens en kinderspel

Orka Orka Orka
Tekst en beeld Youetta Visser

Wil je onbekommerd lachen en genieten van een dwaas verhaal met inhoud? Dan ben je bij Studio Orka aan het goede adres. Een oude bekende op Oerol, die ditmaal uitpakt met de voorstelling 'Duikvlucht'. Naast het meertje van Hee hebben ze een hele bedoening gebouwd van silo's, pijpleidingen, trappen en loodsen. Daartussen speelt het verhaal zich af van een pakketbezorger, een kluizenaar, een veerbootmeisje en een kleine reus. Met fijne muziek om op mee te hummen. Een verhaal over dingen van waarde. En over geheimen.

Volle bak bij het duinmeertje. Het begint bij de pakketbezorger en zijn vriend de opgekropte kluizenaar, die afgedankte voorwerpen oppompt uit het water. Dan komt al snel een reus langs die op zijn vierde is gestopt met groeien. Een aangespoeld veerbootmeisje doorbreekt het wankele evenwicht in deze kleine mannengemeenschap en brengt met haar charme en vragen alle verborgen verhalen aan het licht. De dwergreus blijkt al jaren op zoek naar de ring van zijn moeder, die grote gouden met een dure diamant erin. De kluizenaar houdt niet voor niets zijn loods dicht. In het geniep bouwt hij aan zijn masterplan. Hij wil achter zijn broer aan die hem altijd pakketjes en kaartjes van over de hele wereld stuurt. De pakketbezorger op zijn beurt wil graag belangrijk zijn voor iemand en doet daarom soms meer dan bezorgen. Ook het veerbootmeisje is niet uit de luchtballon in zee gevallen, zoals zij beweert.

Orka

Het publiek van jong tot oud krijgt een bonte verzameling van grappen voorgeschoteld. Het is lachen als je de nieuwe vangst door de silo's ziet schuiven en je kunt genieten van de talloze woordgrappen: het veerbootmeisje heet Vera, Heen en Vera. Oerol wordt Hoerol. Natuurlijk wordt er ook gesmeten met water en is er veel interactie met het publiek. Let op: de reus laat niet met zich sollen!

Uiteindelijk blijkt iedereen een geheim te hebben en daarover te liegen. De vraag is: kunnen een vriendschap en liefde geheimen overleven, of maakt een leugen alles van waarde stuk? Zo blijkt deze hilarische voorstelling onverwacht enkele grote thema's van het leven aan te snijden. Gelukkig leven ze nog lang en gelukkig.

Oerol | Studio Orka


Gebruikte Tags: , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.