Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: ALGEMEEN, MUZIEK, POP-ROCK

1 Juni 2014

Diversiteit, zon en gezelligheid op Zomerfestival Delft

  
Tekst: Audrey Vrolijk
Beeld: Wim Barzilay

Het is zonnig wanneer we aankomen in Delft op het terrein van het Zomerfestival, de achtste editie alweer en een fantastische line-up staat ons te wachten.

Aan het begin van de middag is het nog rustig. Het terrein van de Technische Universiteit van Delft leent zich uitstekend voor het Zomerfestival. We lopen langs allerlei snel uitziende auto's en ander technische snufjes richting de Botanisch tuin. In de Botanisch tuin is een sfeervol paviljoen neergezet.

 
Zuivere klanken

Hier zien we zangeres Maaike Ouboter. Het publiek geniet in het zonnetje op het gras. De muziek van Maaike en haar zuivere, heldere stem leent zich perfect voor dit tafereel en de zangers voelt zich zichtbaar op haar gemak. Bijgestaan door een cellist en violist en zelf spelend op de gitaar zingt zij haar liederen. Zuivere klanken klinken door de Botanische tuin en volgens mij waren zelfs de vogeltjes er even stil van.

We verlaten de Botanische tuin en gaan richting de volgende artieste Eefje de Visser, de winnares van de Grote Prijs van Nederland in 2009, is gegroeid in haar optredens.  Twee platen, een uitgebreider repertoire en een begeleidingsband die er mag zijn.

Eefje straalt op de bühne, de gracieuze bewegingen, haar zuivere stem in combinatie met de prachtige verlichting doen af en toe denken alsof we naar een prinses in een sprookje kijken. Het is een betoverend geheel! In combinatie met haar stem, de liedjes en haar liefde voor dansen zet zij een volwaardige show neer.

  
Kookpunt

Op het Alpha podium staat Chef'Special klaar. Zij weten wel hoe ze een feestje bouwen. De jeugd heeft duidelijk gewacht op dit moment, het aantal bezoekers is gestegen, de temperatuur is gestegen en Chef'Special werkt er nog aan mee om de fans tot een kookpunt te krijgen met hun energieke, opzwepende liveshow.

Wij besluiten naar koelere oorden te verkassen en gaan weer richting de Botanische tuin alwaar Joya Mooi reeds aan haar optreden is begonnen. Ontdekt op de playlist van het festival en daarom op de planning gezet om te gaan bekijken. Er zitten hooguit 30 mensen bij het paviljoen waar eerder die middag nog veel toeschouwers waren.

Heerlijke jazzy soul wordt er gespeeld en gezongen. Ook wanneer het keyboard instort speelt de band heel professioneel door. Het keyboard wordt snel weer op zijn pootjes gezet en de toeschouwers belonen de snelle actie met een applaus. Deze zangeres zou op het North Sea Jazz zeker niet misstaan. Joya Mooi, een prachtige vrouw, een fantastische zangeres.

  
Technische snufjes

Op het terrein zijn veel technische snufjes te vinden. Een smoothie is mogelijk, ijsblokjes, melk en fruit worden in een blender gedaan en... op een soort hometrainer gezet, mixen maar! Het ziet er eenvoudiger uit dan het uiteindelijk blijkt te zijn.

Bij de Beta bühne zal Pink Oculus optreden, zangeres Esperanza Denswil neemt de touwtjes gelijk in handen. "Ik wil dat jullie allemaal twee stappen naar voren komen", zegt ze tegen het publiek. Het publiek reageert, en sommige toeschouwers meten nauwkeurig twee passen uit.

De zangeres laat het er niet bij zitten, iets later in de set dirigeert ze het publiek nog eens twee stappen naar voren onder de woorden: "ik wil jullie voelen, weet je". De band speelt een prachtige cover van Softcell, een beetje bevooroordeeld ben ik wel aangezien ik ‘Tainted  Love’ altijd al een prachtig nummer heb gevonden.

  
Happy

Badjekkah, bestaande uit Gino Cochise op drums en Mano Yeah op keyboard zorgt voor de muzikale ondersteuning, tevens spelen zij nog een eigen song. Het publiek, reageert wat lauw en dat verdwijnt pas wanneer ‘Happy’ wordt gespeeld. Het publiek wordt in tweeën gedeeld en ingezet om bij het refrein te ondersteunen. De ene helft zingt "Happy" en de andere helft "Because I'm".

Pink Oculus moet er wat voor doen maar de inzet wordt beloond, het publiek zingt mee en heeft er zichtbaar plezier in. Wanneer uiteindelijke de traditionele selfie met publiek gemaakt wordt rennen er mensen spontaan naar voren om maar vooral op de foto te komen.

Iets later horen we geluid komen uit de bosjes, het is de band Maydien de laatste band die in het paviljoen in de Botanische tuin speelt. Maydien brengt een mix van hiphop, jazz en soul en is in de ondertussen duister geworden Botanische tuin een heerlijke afsluiter, ik krijg een beetje een lounge gevoel over me en geniet even van de stilte voor de storm die Birth of Joy heet.

  
Regen

De Epsilon Bühne is niet groot, echter voor het drie man sterke Birth of Joy ruim genoeg. De psychedelische rockers hebben een goede live reputatie opgebouwd op concerten in Europa en Amerika. Met alleen gitaar, drums en een combo-orgel zorgt dit trio voor super strakke rockmuziek, geïnspireerd door the late sixties en onder andere The Doors.

De band is luid, het publiek deels aangeschoten en het begint te regenen. Ondanks de regen is het nog steeds niet koud en het publiek laat zich niet verjagen. Duidelijk is in ieder geval dat Birth of Joy volledig terecht de reputatie heeft van een sensationele liveband. Zij zijn maar met één reden naar het zomerfestival gekomen, om te knallen! Zo kwam ook deze achtste editie tot zijn einde en het was genieten.


Gebruikte Tags: , , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.