Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: POP-ROCK

20 Mei 2014

Marijn Brouwers presenteert nieuw album Bohème


Tekst en beeld: Ronald Rijntjes

Op vrijdag 15 mei presenteerde zanger en acteur Marijn Brouwers zijn nieuwe album Bohème. Dit deed hij op een zeer mooie locatie, namelijk in het Van Gogh Museum Amsterdam. Tijdens deze presentatie vertelde hij dat dit de aftrap is van zijn nieuwe theatertour die hij zal maken langs de Nederlandse Theaters. Tijdens zijn tour zal Brouwers liedjes spelen van zijn nieuwe album Bohème. Een ode aan de Franse chansons zanger Charles Aznavour. Brouwer heeft werk van de Franse zanger vertaald naar het Nederlands en in een jazzy jasje gestoken.


Jong en oud
In het Van Gogh Museum zorgde Brouwers voor een volle centrale hal van het museum. Jong en oud kwamen op zijn muziek af. Niet alleen hij stond centraal deze avond, maar hij had een verrassing voor het publiek. Niemand minder dan zangeres Liesbeth List zong samen met hem het nummer ‘She’, ofwel ‘Jij’ in het Nederlands vertaalt.

List werd met een groot applaus op het podium geroepen en samen brachten ze een mooie en ingetogen versie van het nummer. De begeleidingsband van Brouwers is ook niet zomaar een paar muzikanten, die bij elkaar zijn gezet. Nee, dit is een mix van muzikanten uit de lichte muziek stroming. Zij weten met hun subtiele spel een mooie en strakke basis te leggen, waar Brouwers stem perfect op aansluit. Neder-jazz-chansons De liedjes bevatten veel gevoel en passie. Mooi trompetspel klinkt van Ack van Rooijen en de drummer slaat met subtiliteit op zijn drumstel. De muziek zou je het beste kunnen omschreven als Neder-jazz-chansons. Een mooie vertaling van Aznavours nummers en een aangenaam nieuwe betekenis die aan de nummers wordt gegeven. Voor de actuele speellijst kijk dan op de website van Marijn Brouwers.
Gebruikte Tags: , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.