Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: OEROL, MUZIEK, LOCATIETHEATER

9 Mei 2014

Opening Oerol 2014 krijgt Friese tint met Tryatervoorstelling

Oerol 2014

Op vrijdag 13 juni zal John Jorritsma, Commissaris van de Koning van Friesland om 16.00 uur op het nieuwe festivalterrein De Betonning de 33e editie van Oerol openen. Daarna zorgt Tryater met operazangers, acteurs en vijftig koorleden voor een verrassende act door de openingsscène van Tryater’s nieuwste productie de straatopera De IJsvorstin op te voeren. Deze opera past goed bij het festival dat een laag van verbeelding over het landschap legt.

Operazangers Janneke Schaareman, Albert Bonnema en acteurs Brecht Wassenaar en Lourens van den Akker reizen met vijftig koorleden op vrijdagochtend 13 juni met een aparte boot naar Terschelling. Op de boot gaat ook de twintig meter lange sleep van de IJsvorstin mee, die bij de scène wordt gebruikt. Tijdens deze publieksopening van Oerol vormt het amateurkoor - net als in de complete versie van de straatopera - het menselijke orkest voor de zangers. In plaats van stadsgeluiden maken op Terschelling zee- en havengeluiden de compositie compleet.
 
Goede bekende van Oerol, Blaudzun, treedt vervolgens een uur lang op op de main stage van De Betonning. De zegetocht van Blaudzun duurt voort met zijn succesvolle album Promises Of No Man’s Land.
 
De theaterprogrammering draait anders dan voorgaande jaren ook volledig op de eerste vrijdag. Op festivalterrein de Westerkeyn is het aantal kassa’s verdubbeld, om de bezoekers sneller te kunnen bedienen.
 
De Noordsvaarder en het Groene Strand vormen de Toonkamer van Sense of Place, het meerjarigthema van Oerol. Hier toont Oerol aan haar publiek de toekomstlijn die het voor ogen heeft met culturele natuurontwikkeling, als eerste zullen de genodigden de toonkamer bezoeken. In Café 2018 laat Lwd2018 in een expositie zien hoe Sense of Place verweven is in de toekomstplannen van de Culturele Hoofdstad.
 
Al vanaf de boot is de tijdelijke ‘kerk’ en het plein te zien waar deze expositie gehuisvest is. Openingsvoorstelling voor genodigden is later op de avond ‘Buzz Aldrin, waar ben je gebleven?’ van Toneelgroep Oostpool, onder regie van Joeri Vos.

Gebruikte Tags: , , , , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.