Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: WERELDMUZIEK, POP-ROCK, MUZIEK, ALGEMEEN

24 April 2014

Compleet programma North Sea Jazz 2014 bekend

Beeld: Ronald Rijntjes

Vandaag maakte de organisatie van het Port of Rotterdam North Sea Jazz Festival het complete programma van de komende editie op 11, 12 en 13 juli bekend. Onder anderen Sheila E. met speciale gast Candy Dulfer, Bootsy Collins & The Funk Unity Band, Lalah Hathaway en Kelis zijn aan het programma toegevoegd.

Verder maken Pharoah Sanders, Dr. John met speciale gast Nicholas Payton en Jeff Lorber Fusion met speciale gast Paul Jackson Jr. hun opwachting op de 39e editie van het grootste indoor jazz festival ter wereld.

75e verjaardag
Tijdens het festival wordt stil gestaan bij de 75e verjaardag van het vermaarde kwaliteitslabel Blue Note label met Jason Moran & Friends. En met concerten van Dr. Lonnie Smith, Bennie Golson en de hedendaagse Blue Note top: Gregory Porter, Robert Glasper, Derrick Hodge en Paul Acket Awardwinnaar Ambrose Akinmusire.

Ook doet de afscheidstournee van Orquesta Buena Vista Social Club het Rotterdamse festival aan, met optredens van Omara Portuonda, Eliades Ochoa, Guajiro Mirabal, Barabrito Torres en Jesus "Aguaje" Ramos.

Eerder werden Pharrell Williams, Stevie Wonder, Outkast, Gregory Porter, Ibrahim Maalouf, Daryl Hall & John Oates, Robin Thicke, Snarky Puppy & Friends en The Daptone Super Soul Revue featuring Sharon Jones & the Dap-Kings,  Charles Bradley and his Extraordinaires, Antibalas, The Sugarman 3 with special guests Saun and Starr and Master of Ceremonies Binky Griptite al bevestigd.

Artist in Residence
Dit jaar heeft het festival weer een artist in residence: Christian McBride. McBride geldt als een van de steunpilaren in de hedendaagse jazz. Op vrijdag speelt hij straight-ahead jazz met het kwintet Inside Straight. Op zaterdag treedt hij op met zijn big band. Bijzonder, want het orkest was nooit eerder te zien in Nederland. Op zondag treedt McBride op met zijn trio.

Compositieopdracht
Het North Sea Jazz Festival verstrekt elk jaar in samenwerking met het Fonds Podiumkunsten een vrije compositieopdracht aan een veelbelovende Nederlandse jazz-componist. In 2014 valt deze eer te beurt aan Tony Roe. “De composities van Tony Roe zijn helder en verrassend. Hij kiest voor een thema of een motief en diept dit verder uit met veel gevoel voor sfeer en dynamiek.

Hij maakt gebruik van hedendaagse technologieën als samples, klankvervorming en video en mengt deze met een akoestisch jazztrio (piano-contrabas-drums). Met zijn groep Tin Men & The Telephone brengt hij eigentijdse, verrassende composities die als grensverleggend kunnen worden beschouwd.”, aldus de jury. De première van de compositie opdracht vindt op 11 juli plaats. Voor meer informatie over het North Sea Jazz Festival 2014 bezoek dan de festivalwebsite.


Gebruikte Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.