Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: WERELDMUZIEK, POP-ROCK, MUZIEK

31 Maart 2014

Bekenden en nieuwe ontdekkingen tijdens Goois Jazz Festival

  
Tekst: Serge Julien
Beeld: Eric van Nieuwland

Theater en congresgebouw Spant! In Bussum was in het laatste weekend van maart het toneel voor de 31ste editie van het Goois Jazz Festival. Met een puike line-up konden de bezoekers in diverse zalen terecht voor onder meer Candy Dulfer, Alain Clark, Teus Nobel en de ontdekking Elizabeth Simonian.

Aan het begin van de avond stroomde de Grote Zaal vol voor een geslaagde soulrevue met optredens van een aantal jonge soultalenten als Cheyenne (The Voice of Holland) en Soul Mack onder begeleiding van de wervelende groep Jellyfish. Vooral Soul Mack maakte indruk met een angstaanjagend mooi authentiek stemgeluid waarmee hij liedjes van Otis Redding en Sam Cooke onder handen nam.

  
Samensmelting

Op het culinaire Heineken Plein trompetteerde rising star Teus Nobel zich met zijn Liquid Music Quintet door een set nummers van zijn fantastische debuut Flow. Met onder meer Salle de Jonge op drums en Hugo den Oudsten op bas speelde hij een aantrekkelijke samensmelting van jazz en dampende grooves die Herbie Hancock en Roy Hargrove in herinnering riepen. Nobel’s optreden was onbetwist één van de hoogtepunten van het festival.  

De verrassing van de avond was zonder twijfel Elizabeth Simonian. Deze Cyprische/Scandinavische singer-songwriter, presenteerde een veelzijdig palet van liedjes dat niet in één hokje viel te plaatsen, maar juist daardoor nieuwsgierig maakte. Folk, jazz en Mediterraanse invloeden vloeiden moeiteloos in elkaar over. De charmante zangeres zelf bleek gespeend van een indrukwekkend en intens stembereik. In haar band musiceerden niet mis te verstane namen als Udo Demandt op percussie en Andreas Suntrop op gitaar.

  
Sssst!
Net als bij Simonian viel bij Alain Clark op dat een deel van het publiek moeite had respect te kunnen opbrengen voor de muzikanten om ook daadwerkelijk te luisteren. Luidruchtig converserende bezoekers werden met een welgemeend ‘sssst!’ duidelijk verzocht te dimmen. En dat verdiende Alain Clark ook, want met een heerlijke akoestische set-up dwong de soulzanger respect af. Ook liet hij zich van een meer croonende kant horen toen hij in het werk van Frank Sinatra dook en daarmee wegkwam.

In de Kleine Zaal trokken pianovirtuoos Peter Beets en de groep Who’s The Bossa hordes bezoekers. Naar Beets luisteren is keer op keer een verademing. Met een onwaarschijnlijke souplesse bediende hij de toetsen op zijn piano. Zowel opzwepend als ingetogen, maar altijd met een enorme lading gevoel. Who’s The Bossa is een nieuwe gelegenheidsformatie van vijf muzikanten uit Nederland, Brazilië en Zwitserland. Ambassadeur van de Braziliaanse muziek Josee Koning neemt in die groep de warme vocalen voor haar rekening, terwijl Nelson Faria de gitaar hanteert en Hans Vroomans de piano. Het optreden vormde een oorstrelend rustpunt.

  
Spetterend

Neerlands meest gevierde saxofoniste Candy Dulfer sloot het programma in de Grote Zaal als vanouds spetterend af met een swingend feestje waarbij veel ruimte was voor materiaal van haar laatste album Crazy. Ze had voor haar groep de Rotterdamse zanger Phatt (bekend van Anouk) meegenomen die het publiek opzweepte met zijn soulvolle vocalen.

Overige artiesten die optraden tijdens het festival waren Eric Vloeimans & Ramón Valle, DJ Maestro & Rob van de Wouw, Kizzy, Julia van Toorn en Bart Lust. De netto-opbrengst van de eenendertigste editie van het festival gaat naar het Prinses Maxima centrum voor kinderoncologie dat in Utrecht wordt gebouwd.


Gebruikte Tags: , , , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.