Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: MUZIEK, POP-ROCK

14 Maart 2014

Akoestisch genieten met Skunk Anansie

    
Beeld en tekst: Ronald Rijntjes

Op dinsdag 11 maart stond de Britse popgroep Skunk Anansie in Carré Amsterdam. Dit concert was niet zomaar een optreden. De band bestaat inmiddels 20 jaar en om dit te vieren hebben ze een akoestische tour opgezet. Hiermee gaan ze terug naar het begin en spelen ze bekende nummers op een pure wijze.

Voor een uitverkocht Carré speelt Skunk Anansie ruim ander half uur. Tijdens het concert spelen ze voor het eerst akoestisch. Zangeres Deborah Anne Dyer (Skin) verwelkomt het publiek en ze vinden het magisch om in een theater als dit te mogen staan. Ze openen met het bekende nummer ‘Brazen’ die met veel passie en gevoel gespeeld wordt.

  
Divers
De betekenis van hun muziek komt in deze setting erg goed naar voren en zorgt voor puurheid. Naast de mooie en warme stem van Skin is er ook ruimte om de muzikanten aan het woord te laten met hun muzikaliteit. Gitarist Ace krijgt met name regelmatig de gelegenheid om een solo te spelen. Voor dit concert hebben ze ook een achtergrond zangeres/toetseniste meegenomen.

Deze tweede stem zorgt voor diepte en geeft extra body aan de nummers. Bijvoorbeeld bij ‘Because of You’ is de klankkleur van de twee stemmen erg mooi. Het publiek geniet volop van de muziek en geven menig maal een groot applaus. Het programma is zeer divers, van up-tempo nummers tot mooie ballades. Het nummer ‘Infidelity’ is dynamisch goed uitgewerkt, waarbij de melodie wordt ondersteund door een stevige drum van Mark Richardson en gitaarspel van Ace.

  
Plezier
We zien Skin helaas niet over het publiek lopen of heftig springen op het podium.  Maar ze zit op een kruk en loopt over het podium. Je ziet dat ze met veel plezier zingt en geniet van de band. De muzikanten weten met hun spel elk nummer een eigen karakter te geven. Ze speelde ook de bekende cover ‘You Do Something to Me’. Deze speelde ze op een originele en mooie manier, intiem en vol passie.

De akoestische tour laat zien dat Skunk Anansie niet alleen vel en stevige muziek maakt, maar ook met minimale instrumenten een mooi en ingetogen concert kan geven. Dat zelfs nog beter is dan wat we gewent zijn van hun. Nu komen de nummers nog meer naar tot hun recht en krijgen ze een grotere muzikale betekenis. Pure muziek die zij zeker vaker op deze wijze mogen spelen.


Gebruikte Tags: , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.