Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: POP-ROCK, MUZIEK

26 Februari 2014

Van Dik Hout: vol van energie en plezier

 
Tekst en beeld: Wim Barzilay

Ter gelegenheid van hun 20-jarig bestaan en ter promotie van hun nieuwste album Alles wat naar boven drijft, tourt Van Dik Hout door Nederland en ook Bibelot in Dordrecht wordt aangedaan.

Bibelot is in een nieuw jasje gestoken, het oude historische pand aan de Wijnstraat is ingeruild voor een nieuw hyper modern pand in het Energiehuis aan de Noordendijk. Op deze locatie heeft Bibelot twee zalen ter beschikking, de "Main Stage" die plek biedt aan 800 bezoekers en de "Power Stage" met 350 plaatsen.

 
Rauw Randje
Het is gezellig druk vanavond in de "Main Stage" als Zonder Pardon de avond als voorprogramma mag openen. Deze band speelt net als van Dik Hout nederlandstalige rock met een rauw randje. Zij spelen een thuiswedstrijd en hebben ook hun eigen fans meegenomen, dit is te merken aan de sfeer en de reacties richting de muzikanten. Een welkome opwarmer voor het hoofdgerecht.

Van Dik Hout komt het podium op na een korte pauze waarin het podium in korte tijd wordt omgebouwd. De instrumenten worden klaar gezet voor dat waar de inmiddels bijna volle zaal voor gekomen is......Van Dik Hout. Ze openen sterk met het up-tempo nummer 'We gaan voor dit moment' de allereerste single van het nieuwste album. De toon is gezet en na nog twee nieuwe nummers 'Straks is het te laat' en 'Lieg niet meer' gaat de band daarna terug in de tijd met onder andere 'Alles of Niets' en 'Half Zeven'.


Cover

Het valt zanger Martin Buitenhuis op dat veel van het aanwezige publiek oude bekenden zijn en dat is goed te merken. Er wordt volop meegezongen met de teksten zowel bij de nieuwere nummers als verderop in het programma. Zodra 'Stil in Mij' wordt ingezet komt er ook reactie los bij de mensen die nog wat schroom moeten overwinnen. Zij gaan mee in de sfeer die Van Dik Hout los maakt.

Een enigszins vreemde eend in de bijt is de cover 'Formidabel' van Stromae, met wel erg mooi subtiel gitaarspel van Dave Rensmaag. Wat ook indruk maakt is een andere cover, deze keer van Bob Dylan 'Tot jij mijn Liefde Voelt', een prachtig ingetogen gezongen ballade. Van Dik Hout geeft deze avond een mooi overzicht uit het repertoire van de afgelopen 20 jaar, maar ook het nieuwe werk staat als een huis.

 
Eenvoud
De conclusie na het zien van dit concert van Van Dik Hout is dat deze band met een moeilijk genre "nederlandstalig" ook zeker nog niet op is. En aantoont nog steeds op eenzame hoogte te staan in dit vaak bekritiseerde genre.

Pure onvervalste rock 'n roll door een band zonder kapsones en gewoon lekker plezier maken op het podium en het trouwe publiek vermaken, met herkenbare songteksten en songs recht uit het hart. Eerlijkheid en eenvoud dat is Van Dik Hout.

De tour is nog niet ten einde, wil jij Van Dik Hout nog live zien ga dan naar de officiele website.


Gebruikte Tags: , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.