Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: MUZIEK, POP-ROCK, WERELDMUZIEK

19 Februari 2014

Gipsy Kings verwarmen Vredenburg


Beeld en tekst: Ronald Rijntjes

De uit Frankrijk afkomstige band Gipsy Kings bestaat alweer 25 jaar en om dit te vieren touren ze de wereld rond. Op maandag 17 februari stonden ze in Vredenburg Utrecht. De zaal was dampend van muzikale warmte. Jong en oud stonden te dansen op de Spaanse klanken van deze heren. De muzikale families Reyes en Baliardo stonden zelf ook te swingen op het podium en genoten vanaf de eerste tot de laatste noot.

De zaal was zo goed als uitverkocht en aan de voorzijde hadden de stoelen plaats gemaakt voor een dansvloer. De tien heren weten hoe je het publiek kan laten swingen. Met hun warme stemmen hielden ze de kou buiten de deur. Glimlachend en elkaar veelal bedanken zorgt dat de band hecht is en nog steeds met veel energie een strak optreden weten te geven.


Grammy
Naast de bekende nummers ‘Djobi Djoba’, ‘Bamboleo’, ‘Liberte’, ‘Soy’ en ‘Volare’ brachten de heren ook nieuw werk van hun album Savor Flamenco, waar ze een Grammy mee wonnen. Hiervan speelde ze onder andere ‘Samba Samba’,  intieme ballads als ‘Bye Bye’ en ‘Como L’ague’ en swingende instrumentale nummers als ‘Savor Flamenco’. Afwisseling was aanwezig en dat zorgde voor een gevarieerd optreden. De stemmen van 'de kings’ zijn iets rauwer en weten het tempo van het origineel nog goed bij te houden.

Leadzanger Nicolas Reyes weet als geen ander de klankkleur van deze band in eer te houden en over te brengen naar het publiek. Dit doet hij met veel gevoel. Hij zingt de nummers met veel overgave en dat is ook van zijn gezicht af te lezen. Naast de vele zangnummers vielen de instrumentale nummers ook op. Hier zorgde leadgitarist Tonino Baliardo voor opzwepende gitaarsolo’s en stevige ritmes. Hij werd hierbij goed begeleid door de ritmesectie.


Funken
Opvallend is dat de muzikanten onderling hun instrument erg goed beheersen en hiervoor ook de ruimte krijgen. Binnen een aantal nummers worden er solo's gespeeld. Bij één nummer gebeurt dit zeer uitgebreid. De toetsenist, drummer, bassist en percussionist gaven elk een uitgebreide solo. Tijdens deze solo’s ging het dak eraf. De toetsenist liet horen dat hij ook zijn weg weet te vinden in de latin-jazz. Hij wist een aanstekelijke melodie te spelen en hierdoor een interessante solo weg te geven.

De bassist reageerde hierop en begon te slappen op de snaren. Lekker funken. De drummer ging vervolgens los op zijn trommels en deelde de ene na de andere rake slag uit op zijn drumstel. Aan het eind was het de beurt aan de percussionist die het publiek erbij betrok. Zij klapte mee met het ritme. Uiteindelijk werden de solisten bedankt door een groot applaus.

Aan het eind van het optreden gaven ze nog een toegift ‘Baila Me’ en het publiek zong volmondig mee. Hierna bedankte Nicolas Reyes het publiek en waren ze erg blij om in Vredenburg gespeeld te hebben. "Wat zijn jullie een heerlijk publiek". De Gipsy Kings hebben laten zien dat ze nog lang net uitgespeeld zijn en elkaar nog steeds opnieuw vinden met nieuw materiaal.


Gebruikte Tags: , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.