Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: TONEEL, MUZIEK, DANS

7 Februari 2014

Isolement van Fantasten

Isolement Isolement Isolement
Door Mieke Kreunen met foto's van Martin Dijkstra

Een dansante tragikomedie, zo noemen de makers deze voorstelling Isolement. Indelen in een bepaald genre is voor mij moeilijk maar who cares als het zo de moeite waard is als wat hier door Fantasten op de planken wordt gebracht?

Drie spelers lijken een gezin te vormen en bewegen zich, volkomen synchroon bewegend, door de grafisch vormgegeven ruimte, terwijl ze hun dagelijks leven op volstrekt voorspelbare manier leiden. Dat dagelijks leven is een bouwsel van aaneengeregen rituele waarbij ieder zijn en haar plek kent en dat, met de prachtige muziek van Martijn Konijnenburg, een meditatieve, bijna hypnotiserende ervaring oplevert. Marle Brouwer is de traditionele moeder, Jorrit Ruijs de dominante en uitgestreken vader en het kind wordt vertolkt door Marie Groothof. Zij leven samen, hoe gebrekkig dan ook.

Maar dan ontstaat er 'trouble in paradise'. Het kind gebruikt de rode emmer niet meer alleen om zich te wassen maar begint er op te trommelen. Een daad van verzet tegen de conventies en het gezag. Verzet dat in rode accenten nu in het overwegend grijs uitgevoerde toneelbeeld begint te verschijnen, bij de moeder, in haar alter ego. Maar zij kan niet, durft niet te breken met de rituelen al kan ze ze niet meer uitvoeren.

Onmacht slaat toe, bij de moeder maar ook bij de vader. Radeloosheid, eenzaamheid en isolement breken door de uiterlijkheden heen en spoken 's nachts rond in de vorm van een ijzingwekkende spookverschijning van een uit zijn krachten gegroeide zoon. Vader raakt aan de drank en zijn oerdriften komen boven. Alle decorum is verloren.

Isolement Isolement

Fascinerend is het goede woord voor deze voorstelling. Fascinerend maar ook confronterend en onheilspellend. Prachtig vormgegeven met veel oog voor detail maar ook minitieus geregisseerd door Titus Tiel Groenestege met een choreografie van Annabelle Lopez Ochoa. Een knap staaltje acteer/danswerk van de drie acteurs waarbij niets aan het toeval is overgelaten.

Een pareltje dat hopelijk door de liefhebbers van juweeltjes kan worden gezien.

Fantasten


Gebruikte Tags: , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.