Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: MUZIEK, ALGEMEEN

24 Januari 2014

Benjamin Herman LIVE: nieuw pareltje van saxofoonduizendpoot


Tekst: Ronald Rijntjes

Saxofonist Benjamin Herman zit niet stil. Nadat hij in 2013 in de prijzen viel met de New Cool Collective (Gouden Kalf en Radio 6 Awards) komt hij nu weer eens met een live album van zijn eigen kwartet met als titel LIVE. Herman wordt op dit album begeleid door Miguel Rodriguez op piano, Ernst Glerum contrabas en Joost Patocka op drums.

De muziek van het kwartet laat een duidelijke Herman-handtekening horen. Strak, puntig en groovend. Dit zijn de ingrediënten die de live-opnames het best omschrijven. De kracht van Hermans spel zorgt voor energie en virtuositeit. Dit gebeurt al tijdens het eerste nummer 'Una Mas'. Een strak ritme klinkt en de melodie is fel en puntig. Een fijne en snelle solo wordt feilloos gespeeld door de saxofonist. Pianist Miguel Rodriguez krijgt hier ook de ruimte en benut deze perfect door een goede en dynamische pianosolo. Ernst Glerum laat daarna ook horen dat hij de weg weet op zijn contrabas. Van zacht naar hard, hij kan alles.

Rokerig jazzcafé
De muzikanten luisteren goed naar elkaar en geven elkaar de ruimte. Echte jazzmuzikanten die gemakkelijk en met veel plezier hun eigen nummers maken. Doordat het live is, voel je de sfeer als bij een echt concert. Je ziet een rokerig jazzcafé voor je waar vier heren in hun nette pak het publiek weten in te pakken met hun composities en muzikale gevoelens.

Niet alleen snelle nummers als 'Rednose Distrikt' en ‘Arachibutyrophobia’ komen voorbij, maar er is ook ruimte voor ballads als 'Sweet And Lovely'. Herman speelt het thema vrij los met een vol geluid. Zijn passie is te horen in de intonatie van de tonen. De solo klinkt subtiel en rustig. Af en toe een snel loopje en dan weer terug naar de kern van het nummer. De begeleiding hangt intussen lekker in de melodie en zorgt voor subtiliteit.

Nieuw leven
Het publiek reageert enthousiast en menigmaal mogen de heren een welverdiend applaus in ontvangst nemen. Herman hoor je soms in de achtergrond trots op de musici reageren. De bebop is goed vertegenwoordigd. Je hoort de energie uit je geluidsinstallatie knallen. De nummers zijn goed uitgewerkt en hebben elk een eigen sfeer. Het ene is wat ruwer dan het andere. Dit laat ook horen dat zowel uit oude klassiekers als eerdere eigen composities nog steeds nieuw leven te halen is.

Dit album is alweer het zoveelste pareltje dat Benjamin Herman heeft gemaakt in zijn carrière. Hij draait zijn hand er niet voor om. Of het een soundtrack voor een film is, een concert in een kleine zaal of lekker jammen, Herman weet de luisteraar telkens weer te verrassen en met iets origineels te komen. Daarnaast zijn de muzikanten waar hij mee werkt stuk voor stuk zeer goede musici die net als hij alles uit hun optreden halen. LIVE is een album dat je als jazzliefhebber zeker in je kast moet hebben staan.


Gebruikte Tags: , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.